Mens strømprisene fortsetter å årelate norske forbrukere og norsk næringsliv, i alle fall dem som bor i sørlige deler av Norge, har mange nå hentet frem Jonas Gahr Støres forsikringer om betydningen av at Norge sluttet seg til EUs energibyrå, Acer. Det er neppe Aps ønskereprise.

Samme dag som strømprisene i Sør-Norge når en ny årstopp, med kr 1.94 per kilowattime, opp 51 øre fra søndagens timepris, deles saker som gjenoppfrisker Støres og Arbeiderpartiets tidligere lovnader flittig på sosiale medier. Denne, hentet fra Dagens Næringsliv i mars 2018, er én av flere:

Støre ber velgerne stole på Ap i Acer-saken

– Arbeiderpartiet ville ikke på vilkår inngått en avtale som svekket nasjonalt eierskap, suverenitet og styringsrett over våre naturressurser. Dette har ligget i vår historie siden vannkraften ble underlagt konsesjonslover, poengterer han overfor NTB.

Senterpartiet frykter høyere strømpris og tøffere tider for kraftkrevende industri. Rødt mener Ap tar side med kraftbransjen og faller industrien, fagbevegelsen og egne folkevalgte i ryggen. Fra SV kommer påstanden om at Norge avgir suverenitet på et helt sentralt område ved å slutte seg til det som beskrives som EUs energiunion.

Støre kobler på sin side partienes motstand med ønsket om å si opp EØS-avtalen.

– De bruker også denne saken for å få Norge ut av EØS, hevder Støre. Han sier det er sterke følelser i sving.

Nå er følelsene skikkelig i sving, Støre. Pluss så på koronasinnet og -fortvilelsen, samt saken om hvem som skal bli ny sentralbanksjef, så er det nok ikke bare strømprisene som vil fly i taket.

Les også:

Stoltenberg: – Noen av oss har snakket sammen

 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.