Peggy Hessen Følsvik, leder av LO. Foto: Annika Byrde / NTB

Heller ikke LO støtter regjeringens strømløsning for næringslivet. LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier klart fra at de foreslåtte fastprisavtalene til bedrifter er for dyre.

Støre-regjeringen møter motbør fra alle kanter. Selv ikke Arbeiderpartiets tradisjonelt lojale støttespiller LO kan få seg til å slutte opp om den strømpolitikken som nå føres.

Ifølge NTB reagerer LO-leder Peggy Hessen Følsvik på fastprisavtalene som var ment å hjelpe norske bedrifter. Hun mener prisene er for høye, og frykter dette kan sette arbeidsplasser i fare.

– Jeg er bekymret for at de høye energiprisene kan slå beina under mange levedyktige arbeidsplasser. Jeg frykter rett og slett for arbeidsplassene til mange av våre medlemmer, sier Hessen Følsvik, som appellerer til at energiselskapene og deres eiere kjenner på sitt samfunnsansvar.

Etter nyttår erstattes strømstøtteordningen for bedrifter med fastprisavtaler. Så langt har kun et fåtall av kraftselskapene kommet med tilbud på fastprisavtaler, men LO mener prisene er for høye.

Hun vektlegger den gjensidige avhengigheten mellom produsenter og forbrukere av kraft.

– Vi er ikke tjent med et inntrykk av at kraftnæringen prioriterer å maksimere profitt på bekostning av bedrifter og arbeidsplasser, sier LO-lederen,

og signaliserer det som kan være en begynnende konflikt mellom LO og Ap i strømsaken.

I denne forbindelse vil mange huske at nettopp LO-leder Følsvik var blant dem som sørget for å stemme ned det strømopprøret som kom til uttrykk på årets LO-kongress.

Her stilte flertallet i LO, med ledelsen i spissen, seg lojalt bak Støres strømpolitikk, og avviste kritiske røster.

Nå får altså LO-ledelsen også stadig større problemer med å godta denne politikken.

Les også:

Strømopprøret slått ned på LO-kongressen

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.