LO-leder Peggy Hessen Følsvik under Arbeiderpartiet landsmøte i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB

Alle i LO-ledelsen øker lønnen med 42.928 kroner i år. LOs øverste sjef, Peggy Hessen Følsvik, har nå en årslønn på over halvannen million kroner i året.

LO har tradisjonelt fremstått som organisasjonen for «vanlige arbeidsfolk».

Store lønnsforskjeller i samfunnet har i alle år vært noe av det LO har vært mest opptatt av å bekjempe, i hvert fall i festtalene. Godt avlønnende toppledere i ulike  bedrifter har vært utpekt som eksempler alt hva organisasjonen er imot.

Men lønnsmessig er det også i LO et godt byks fra de som er på «gulvet» og til toppledelsen.

Mandag ble lønnen til LO-ledelsen for 2023 fastsatt av LOs sekretariat. NTB melder om saken.

For toppledelsen er det drøye millionlønninger som gjelder.

– Vi har lagt samme lønnsregulering til grunn for LOs valgte ledelse som resultatet av lønnsoppgjøret for industrien i 2022. Det utgjør et tillegg med ramme på 3,5 prosent, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum til FriFagbevegelse.

Lønnsøkningen kommer i år som et likt kronetillegg på 42.928 kroner per person. Det vil si at LO-lederen får en lønnsøkning på 2,91 prosent og nå har en årslønn på 1.515.714 millioner kroner i året.

I fjor fikk Følsvik en lønnsøkning på 39.000 kroner og hadde dermed en årslønn på 1.473.066 kroner.

Ikke nok med det: For LO-toppene utgjør også styreverv i Sparebank 1-systemet en betydelig biinntekt. Dette kan ofte dreie seg om hundretusener i året.

De fleste vil være enige om at det å lede LO er en krevende jobb, og at lønnen ikke fremstår som verken urimelig høy eller ufortjent.

Men samtidig vil det registreres at LO-ledernes hyppige og harmdirrende utspill mot høye lederlønninger, ikke ser ut til å gjelde dem selv.

Les også: 

Bonusene i Statkraft: Nyliberalisme under en Ap-regjering truer den norske modellen

 

Sommerlesning! Bestill fra Document forlag i dag: 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.