I løpet av 2021 og 2022 har FREYR tapt totalt 192 millioner dollar, mens selskapet siden oppstarten i 2020 har fått 200 millioner kroner i statlig støtte og over fire milliarder i lån eller garantier fra statlige Eksportfinans.

Det forhindrer ikke batteriselskapet i å ommøblere toppledelsen, skriver DN.

Medgründer og styreleder Torstein Dale Sjøtveit går av med pensjon, mens dagens konsernsjef Tom Einar Jensen stepper inn som ny styreleder.

Konsernsjefjobben går til Birger Steen, en tidligere Microsoft-topp.

Han får en helt uvirkelig høy lønn.

Steen får nemlig syv millioner kroner i årslønn, i tillegg til opptil like mye i bonus dersom han innfrir et sett med kriterier fra FREYR-styret. På toppen av dette får han en velkomstpakke med opsjoner når han starter.

Dette skjer etter tre år uten driftsinntekter for batteriprodusenten.

– Jeg synes det er over alle støvleskaft. Det er et lønnsnivå vi ikke er vant med å forholde oss til i Norge i dag, og de tjener jo ikke penger i Norge i dag heller. Det er helt hinsides, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Forgjengeren i konsernsjefstolen, Tom Einar Jensen, fikk på sin side 27 millioner kroner i lønn og bonus i 2021, samt en grunnlønn på 6,3 millioner kroner i fjor.

Det er ikke bare konsernledelsen som får godt betalt i FREYR. I fjor fikk styret, da med arbeidende styreleder Sjøtveit i spissen, omtrent 60 millioner kroner i godtgjørelse.

Steen ønsker ikke å kommentere kritikken fra LO ut over følgende:

– Det er en diskusjon jeg ser frem til å ha med dem, jeg syns det er noe vi gjerne kan diskutere med både LO og partnere/konkurrenter.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.