Tore Ivar Slettemoen. Stillbilde: NVE / YouTube.

Sveits-utvandrer Tore Ivar Slettemoen, som er en av gründerne i Freyr, solgte nylig aksjer i batteri­selskapet som ennå ikke har produsert noen batterier, til en verdi av 22 millioner kroner.

Siden februar har Slettemoen redusert sin eierandel i Freyr fra 6,01 prosent til 4,99 prosent, melder E24.

– Det er en bitte liten aksjepost, sier Slettemoen til E24 om salget.

Freyr-gründeren, som flyttet til Sveits i fjor, forsikrer at nedsalget ikke skyldes at han har mistet troen på selskapet, men at han trenger kontanter for å betale utgifter.

Til tross for en formue på 516 millioner kroner hevder Slettemoen at han ikke har nok kontanter til å investere mer i selskapet han har solgt seg ned i:

– Etter nedsalget i april er eierandelen din blitt redusert til under fem prosent – er det en tanke at du skal selge deg videre ned eller helt ut?

– Nei, overhodet ikke. Hadde jeg hatt cash, så hadde jeg investert i selskapet, sier Slettemoen.

Freyr har hatt en fantastisk utvikling, får E24 høre av Slettemoen, som ikke er den eneste som kvitter seg med aksjer i selskaet:

Tidligere samme måned som Slettemoen solgte seg ned, meldte Cayman Island-selskapet Sylebra Holding at de hadde solgt seg helt ut av Freyr.

Holdingselskapet, som drives fra Hongkong, eide 5,9 prosent av batteriselskapet i februar.

Freyr har nylig kunngjort at utbyggingen av den planlagte batterifabrikken i Mo i Rana kan bli lagt på is fordi statsstøtten til prosjektet er for liten.

Freyr-sjef Tom Einar Jensen har vært tydelig på hva som vil skje dersom den norske regjeringen ikke kommer med bedre rammebetingelser.

– Batterifabrikker kommer til å bli etablert der rammebetingelsene er konkurransedyktige. Enten man liker det eller ikke, så er det bare slik, sa Jensen til E24 tidligere denne måneden.

Tom Einar Jensen er broren til tidligere finansminister og FrP-leder Siv Jensen.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.