På grunn av krigen i Ukraina håver våpen- og teknologiselskapet inn penger.

Dermed regner det heftig på ledelsen i selskapet også. I 2023 hadde konsernsjef Geir Håøy en grunnlønn på 6,5 millioner kroner og han fikk 2,7 millioner kroner i bonus, skriver E24.

Selskapets generalforsamling vedtok nylig å beholde lederbonuser på opptil 50 prosent av grunnlønn. Det er dobbelt så høyt som bonus-taket som ligger i statens nye retningslinjer for lederlønn i statseide selskaper, som trådte i kraft i år.

Jan Christian Vestre (Ap), som var næringsminister da Næringsdepartementet skjerpet regelverket for å motvirke lønns- og bonusfesten på toppen i staten, truet med å kaste styremedlemmer som ikke fulgte opp de nye retningslinjene.

Likevel velger altså Kongsberggruppen å se bort fra de tydelige føringene. Styreleder Eivind Reiten sier til E24 at selskapet har «ingen planer om å gjøre tilpasninger til retningslinjene».

– Vi kommer til å slåss for det lønnssystemet vi mener tjener selskapet, sier styreleder Eivind Reiten.

Kongsberg-sjef Geir Håøys grunnlønn økte med 300.000 kroner (4,8 prosent) i fjor, mens de øvrige Kongsberg-ansatte i Norge i gjennomsnitt fikk en økning på 46.000 kroner (5,6 prosent).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.