Også blant egne velgere stuper nå tilliten til statsministeren.

Dette kommer frem i en fersk meningsmåling som Dagbladet har fått utført.

I målingen, som Ipsos har gjort, svarer kun 15 prosent av de spurte at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjør en god jobb.

I den forrige statsministermålingen som ble utført i oktober, så mente 21 prosent at Støre gjorde en god jobb.

Nedturen for statsministeren og Arbeiderpartiet ser dermed ut til å fortsette.

Men Støre selv vil ikke innse realitetene.

Han har i stedet gjort store omveltninger på Statsministerens kontor, og lover å lede landet trygt ut av usikre tider. Han har også lovet en regjering som skal stille opp og lytte til utfordringene Ola og Kari Nordmann nå møter.

– Jeg tar alle tilbakemeldinger og målinger på alvor. Samtidig er jeg mer opptatt av tallene som treffer folk, enn de tallene som treffer meg selv akkurat nå, sier Jonas Gahr Støre

Til sammenligning fikk Erna Solberg (H) på sin siste statsministermåling, i oktober 2021, 5 prosent som mente at Solberg gjorde en dårlig jobb.

Da hadde Solberg nettopp tapt valget og overlot kort tid seinere roret til Støre.

Støre har tapt middelklassen, velgerne flykter fra Ap

Dagens statsminister derimot opplever skrekktall som viser at hele 37 prosent av de spurte mener at Støre gjør en dårlig jobb med å lede landet gjennom priskrise, Ukraina-krig, og høye strømpriser.

Men Støre bare blåser av tallene og mener at folk vil forandre sin oppfatning om ham så fort Aps politikk «begynner å virke».

– Det er prisstigning, høye strømpriser og usikkerhet som følge av krigen i Ukraina. Det jeg er opptatt av nå, er å ta Norge trygt gjennom disse krisene. Jeg har tro på den politikken vi nå gjennomfører, og etter hvert som den får virke, tror jeg det også vil gi resultater på målingene, mener statsministeren.

Det verste for Støre må imidlertid være at han nå også faller i popularitet blant sine egne.

I oktober svarte 53 prosent av de spurte Ap-velgerne at statsministeren gjør en god jobb. I desember er tallet barbert med 13 prosentpoeng; bare 40 prosent av Støres egne velgere mener han gjør en god jobb, mens 24 prosent av Senterpartiets velgere mener det samme.

Støre er minst populær blant menn og blant dem som bare har fullført videregående skole, altså Arbeiderpartiets kjernevelgere, avslører de ferske tallene.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.