Statsminister Erna Solberg gjør en god jobb som Høyre-leder, mener 66 prosent av velgerne i en ny måling. Jonas Gahr Støre ligger langt bak: 21 prosent.

66 prosent av velgerne mener statsminister Erna Solberg (H) gjør en god jobb som partileder, ifølge en ny måling. Jonas Gahr Støre (Ap) havner langt bak.

I en måling utført av Ipsos for Dagbladet , er velgerne spurt om de synes partilederne gjør en god, middels eller dårlig jobb for partiet sitt.

På andreplass i kåringen kommer Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. 47 prosent har svart at han gjør en god jobb. Videre følger Bjørnar Moxnes (Rødt), Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Audun Lysbakken (SV).

Kun 21 prosent mener Venstre-leder Trine Skei Grande gjør en god jobb. Det samme tallet gjelder for Ap-leder Gahr Støre.

– Som alle vet, er Ap i en veldig vanskelig situasjon. De plages av interne konflikter, det har vært en stor metoo-sak, og de har hatt vansker med å få sin politikk på dagsorden, sier valgforsker Johannes Bergh.

I bunnen av målingen er den ferske MDG-lederen Une Bastholm. 12 prosent av velgerne mener hun gjør en god jobb.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.