Erna Solberg (H) og Statsminister Jonas Gahr Støre i muntlig spørretime i Stortinget, onsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Erna Solberg er en klart mer populær statsministerkandidat enn Jonas Gahr Støre, ifølge en ny måling. Under 30 prosent vil ha Støre som leder av nasjonen.

50 prosent av norske velgere mener Høyre-lede Erna Solberg er best egnet til å være statsminister. Bare 29 prosent peker på Ap-leder Jonas Gahr Støre. Resten svarer at de ikke vet i målingen Norstat har gjort for Aftenposten og NRK.

Også de rødgrønne velgerne viser liten begeistring for Støre, skriver Aftenposten.

Blant både Rødt- og MDG-velgere svarer halvparten eller mer «vet ikke» eller at de foretrekker Solberg.

For Senterpartiets velgere er det nokså likt fordelt, de kan like gjerne tenke seg Solberg som Støre. Dette til tross for at deres eget parti i dag er i regjering med Støre og Arbeiderpartiet.

I en tilsvarende måling fra august svarte 49 prosent at de ville ha Solberg, mens 31 prosent ville ha Støre. Det er små endringer, men det lille som er, går imot Støre.

Det fremgår ikke om det er en kategori der velgerne kan svare «ingen av dem».

(NTB).

Les også: 

Et slakt av Ap, og mer enn bare det

 

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.