I Ipsos’ nye måling oppgir bare 20 prosent av velgerne at Støre gjør en god jobb. Støre tror det vil bli bedre hvis han snakker mer om klimavennlige arbeidsplasser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Landets utvilsomt minst populære partileder er Jonas Gahr Støre. Selv Aps egne velgere gir Støre stryk på ny måling. Støre selv tror det vil gå seg til dersom han snakker mer om klimavennlige arbeidsplasser.

Dagbladet har engasjert Ipsos for å kartlegge velgernes tanker om partilederne. Ipsos har kartlagt velgernes mening om hvorvidt lederne i de ulike partiene gjør en god, middels eller dårlig jobb, uavhengig av partivalg. Bare 20 prosent av befolkningen mener at Støre gjør en god jobb for Ap. Selv blant Ap-velgerne mener bare 42 prosent at han gjør en god jobb. Ingen andre partiledere gjør det dårligere blant egne velgere enn Støre. Målingen er tatt opp i et landsrepresentativt utvalg i perioden 17.–19. februar.

Velgerne ble også spurt helt fritt om hvem som er best egnet til å gjøre jobben som statsminister. På spørsmålet svarte bare 13 prosent at Støre ville være best egnet.

Mads Motrøen, ansvarlig for de politiske målingene i Ipsos, mener det er et svært dårlig resultat.

– Dette er kritisk dårlig for Jonas Gahr Støre sin del. Det burde vært flere, sier han og utdyper:

– Dette er et spørsmål som tilgodeser de største partiene. Høyresiden svarer gjerne Solberg og venstresiden Støre. Spesielt opp mot meningsmålingene ellers, som viser at venstresiden dominerer, er det en dårlig tendens for Ap-lederen.

Tror på klimasaken

Selv sier Støre at han tror på oppgang, bare han har riktig fokus. Støre mener selv å sitte på løsningen for å bedre oppslutningen. Dersom han snakker mer om klimavennlige arbeidsplasser, mener Støre at han vil bli mer populær.

– Jeg opplever god støtte hos arbeiderpartifolk når jeg reiser rundt i landet, og hvis vi fortsetter å prate om bedre velferd og flere klimavennlige arbeidsplasser, så tror jeg på oppgang også på disse målingene, skriver han i en melding til Dagbladet.

Vedum mest populær – Erna faller

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kommer aller best ut av målingen, og er den som flest mener gjør en god jobb for partiet sitt.

60 prosent mener at han gjør en god jobb – 87 prosent blant egne velgere.

En stund kunne det se ut som om Trygve Slagsvold Vedum kom til å ta igjen Støre i statsministerspørsmålet, men det har han ikke gjort.

Statsminister Erna Solberg kommer derimot ikke godt ut av målingen.

Da Solberg ble gjenvalgt som statsminister i stortingsvalget i 2017, ble jobben hun gjorde vurdert som god av 70 prosent. Det siste året har hun vært på dagens nivå.

Når velgerne er spurt helt fritt hvem som er best egnet til å gjøre jobben som statsminister, svarer 23 prosent Erna Solberg, en nedgang på 2 prosent fra desember.

 
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.