Venstre-leder Trine Skei Grande gjør det dårlig på partiledermålingen. 55 prosent av de spurte synes hun gjør en dårlig jobb som partileder, og 8 prosent synes hun gjør en god jobb. Bare 22 prosent av Venstres egne velgere gir henne godkjent.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Bare 22 prosent av Venstres egne velgere synes Trine Skei Grande gjør en god jobb som partileder, viser en måling. – Ikke overraskende, svarer Grande.

Venstre-leder Trine Skei Grande er den partilederen som får lavest oppslutning blant egne velgere i en måling Ipsos har gjennomført for Dagbladet etter valget.

Partilederen får også liten støtte fra samtlige spurte i målingen. 55 prosent av de spurte mener Grande gjør en dårlig jobb som partileder, mens 8 prosent synes hun gjør en god jobb. I tilsvarende måling i mai var tallene henholdsvis 40 prosent og 11 prosent.

– Dette er ikke overraskende med tanke på den turbulente valgkampen vi har lagt bak oss, sier Trine Skei Grande til avisen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er den partilederen som får høyest oppslutning blant sine egne velgere, 95 prosent.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum er den som flest av alle spurte i målingen synes gjør en god jobb, 64 prosent. Deretter på lista følger Rødt-leder Moxnes (47 prosent), Høyre-leder Erna Solberg (45 prosent), SV-leder Audun Lysbakken (34 prosent), MDG-talsperson Une Aina Bastholm (27 prosent), Frps leder Siv Jensen (24 prosent), Ap-leder Jonas Gahr Støre (18 prosent) og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (13 prosent).

939 personer deltok i meningsmålingen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂