Nytt

Tegning: Karine Haaland

Ledelsen i Venstre har fått flere kritiske brev fra lokalpolitikere i partiet, ifølge NRK. Leder Trine Skei Grande vil ikke trekke seg.

Bjørn Mathisen, tidligere lokallagsleder i Kvæfjord i Troms, sier til VG at partileder Trine Skei Grande bør gå av.

– Tre til side

– Når man kommer så langt som nå, tror jeg at man har kjørt seg fast i et spor. Det trengs nye koster i partiledelsen og et skifte av partilederen. Jeg tror ikke vi vil klarer å endre situasjonen med Trine. Hun har gjort en god jobb i mange år, men jeg tror tiden har kommet for å tre til side, sier han.

Han er ifølge NRK , som omtalte saken først, en av dem som har sendt brev til partiledelsen. En annen er Bjørn Hegstad, som er tidligere ordfører i Lødingen.

– Jeg føler at mitt eget parti er med på å bygge ned Distrikts-Norge, spesielt etter at vi gikk inn i regjering, sier han.

Leder i halvannet år til

Til VG sier Venstre-leder Trine Skei Grande at hun ikke noen planer om å trekke seg.

– Når man er partileder i Venstre, må man tåle en støyt, og det tåler jeg. Jeg ble valgt til leder enstemmig for noen måneder siden og skal ha den jobben i ett og et halvt år til, sier hun.

Til Dagbladet sier partilederen at hun ikke har problemer med at hennes partifeller mener at hun har «mistet fotfestet».

– Venstre blir aldri et så strømlinjeformet parti at alle er enige om alt. Det må jeg selvsagt akseptere, sier Trine Skei Grande.

Alle brev som partikontoret har mottatt, vil bli besvart, ifølge generalsekretær Marit H. Meyer.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!