Trine Skei Grande trekker seg som partileder og statsråd, og tar ikke gjenvalg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Trine Skei Grande trekker seg som partileder og statsråd, og tar ikke gjenvalg. Hun forlater i tillegg regjeringen nå.

Trine Skei Grande varsler nå at hun trekker seg som leder i Venstre, melder VG. Partilederen vil heller ikke stille til gjenvalg til Stortinget i 2021., til tross for at enstemmig valgkomité har foreslått henne.

– I løpet av helgen har jeg kommet til at det beste er at noen andre slipper til, selv om jeg ikke vet hvem det er, sier Venstre-lederen til VG

– Senere i dag kommer jeg til å ringe valgkomiteens leder og si at de må lage en ny innstilling. Jeg tror ikke lenger at jeg kan bringe dette sammen, slik jeg hadde håpet. Nå må valgkomiteen lage en ny plan, sier Trine Skei Grande.

 
Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.