Nytt

Trine Skei Grande varsler at hun tar gjenvalg som partileder i Venstre neste år. Kilder i partiet mener nestleder Abid Raja posisjonerer seg for lederkamp.

Til tross for nye runder med bråk om lederskapet i partiet, vil Grande gjerne lede partiet videre.

– Jeg har planer om å fortsette som leder i Venstre. Dette som har skjedd i den siste tiden gjør meg bare mer «fit for fight». Vi er vant med å være i oppoverbakke, vi venstrefolk, så jeg har hatt ganske godt humør de siste dagene. Jeg planlegger alltid for gjenvalg. Det vil jeg ta neste år også, sier Venstre-lederen til Adresseavisen.

– Oppløftende

Nylig svarte 101 av 290 listetopper ved lokalvalget i 2015 at Grande er «svært godt egnet» eller «godt egnet» som partileder. 37 personer i NRKs undersøkelse var nøytrale, mens 43 svarte at hun er «lite egnet» eller «svært lite egnet».

Trine Skei Grande betegnet tallene som oppløftende.

– Etter den stormen som har vært i det siste, så ble jeg litt glad da jeg så dem. Det samme følte jeg på landsstyret i helga, at jeg fikk veldig stor støtte i partiet for jobben som gjøres, sa hun.

Mener Raja utfordrer

Samtidig som grande signaliserer gjenvalg, skriver Klassekampen at flere partikolleger mener nestleder Abid Raja gjennom sine utspill åpent utfordrer Grande om ledervervet.

– Nå er Trine Skei Grande leder, og det er hun fram til landsmøtet i 2020, sa Raja til NRK nylig. Da TV 2 spurt ham om lederambisjoner sa han:

– Jeg tar alle oppgaver, men nå er det ikke en aktuell problemstilling. Det er givende å ha et totalt lederansvar (…).

En varslet distriktsturné blir også av enkelte tolket som en del av en kamp om ledervervet i partiet. Selv sier Raja at han «liker å møte våre lokalt engasjerte venstrefolk».

– Å lytte til dem, motiverer meg, og jeg håper jeg også motiverer dem når de møter meg. Og jeg lærer veldig mye nytt om lokale forhold og mer om landet mitt, og ikke minst om lokal verdiskapning, skriver han i en SMS til avisen.