Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande skriver i sin nye bok at hun holdt Abid Raja utenfor ledersamtaler, ettersom han allerede var i gang med å posisjonere seg til ledervervet, ifølge henne. Her et arkivfoto fra NRK Debatten i 2018, der Abid Raja skværet opp med partileder Trine Skei Grande, som midt i budsjettprosessen på Stortinget skjelte ut partifellen for åpen mikrofon. Heiko Junge / NTB

Abid Raja var ikke invitert til et møte med mulige lederkandidater i Venstre høsten 2019. Årsaken var at han allerede posisjonerte seg til vervet, ifølge Trine Skei Grande.

I et utdrag fra Grandes nye bok, som VG har fått tilgang til, forteller Grande om starten på lederkampen i Venstre i fjor som endte med at hun gikk av i mars.

Grande samlet Guri Melby, Sveinung Rotevatn og Iselin Nybø kort tid etter kommunevalget høsten 2019 for å diskutere hvilken framtid de så for seg i partiet i tilfelle valgkomiteens arbeid endte opp med at hun ikke lenger var partileder.

«Det var unødvendig å ha den praten med Abid Raja; han var allerede godt i gang med å posisjonere seg og arbeidet strategisk for å samle støtte i partiet», skriver Grande.

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.