Nytt

Frp-leder Siv Jensen krever at Venstre-leder Trine Skei Grande rydder opp etter at Abid Raja anklaget Frp for å ha kommet med «brun propaganda». Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Siv Jensen krever at Trine Skei Grande rydder opp i eget parti.

Abid Raja anklaget Frp for å komme med «brun propaganda» og fikk i går støtte fra partileder Trine Skei Grande. Frp-leder Siv Jensen har fått nok:

– Det er ikke akseptabelt at Trine Skei Grande går ut med støtte til Abid Raja. Hun har også blitt irettesatt av statsminister Erna Solberg, sier Jensen til NRK.

Hun mener at det er interne rivninger i Venstre som ligger bak:

– Det er helt klart at det er den interne uroen i Venstre som gjør at de nå vil skifte fokus fra egen politikk over på Frp.

Etter valgresultatet på 3,9 prosent har flere Venstre-politikere krevd endringer i partiets ledelse.

Raja viste til Frp-utspill om båtmigranter og snikislamisering i valgkampen da han fyrte løs.

– Vi skal si klart og tydelig fra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere, sa han.

Venstre-politikeren fikk støtte fra partileder Trine Skei Grande og flere fylkesledere. Det fikk Frp-politiker Per-Willy Amundsen til å reagere.

– Det er så spinnvilt at man nesten ikke tror det er mulig. Det kommer riktignok mye rart fra den kanten, men denne gangen har Abid Raja gått for langt, sa han til TV 2.

Solberg uttalte lørdag kveld til NRK at hun er uenig i uttalelser Frp kom med i valgkampen, men:

– Det er likevel feil å hevde at dette er brun propaganda. Frp er ikke et brunt parti som nører opp under rasisme.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Les også