– Det er helt greit å gi klar beskjed, slik både statsministeren og jeg har gjort når retorikken for langt og ikke er i tråd med regjeringens politikk, sier Grande. En beklagelse er helt uaktuelt, slår hun fast.

Abid Raja uttaler seg på vegne av Venstre når han anklager regjeringskollega Frp og Siv Jensen for å spre «brun propaganda» og fremme rasisme, fastslår Venstre-leder Trine Skei Grande.

Dermed skrus ordkrigen mellom regjeringspartnerne Venstre og Frp adskillige hakk opp. Det er ikke lenger kun Venstres løse kanon som snakker, Raja får nå full oppbakking fra partilederen.

I et intervju med NRK fredag langet Abid Raja voldsomt ut mot Frp.

– Vi skal si klart og tydelig fra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere, sa stortingsrepresentanten.

Raja viste til Frp-utspill i valgkampen om snikislamisering og båtmigranter. Raja har senere presisert at han med «brun propaganda» mener rasistisk propaganda.

«Fremmer rasisme og muslimhat»

På sin facebookside etterlater Raja ingen tvil om hva han mener:

«Når Frp-leder Siv Jensen snakket om snikislamisering i valgkampen, når vi hadde skytingen i moskeen som bakteppe, så ble mange jeg kjenner, svært lei seg. (…) Retorikken rammet alle; uskyldige muslimske barn, ungdom og voksne. Vi i Venstre skal ikke være bekjent av den slags. Den type brun retorikk, den type brun propaganda, som fremmer brune holdninger, som fremmer rasisme, fordommer og muslimhat, det skal vi i venstre markere knallhard avstand til.»

Kraftige reaksjoner i Frp

Uttalelsene har vakt kraftige reaksjoner i Frp, selv om partileder Jensen i dag gjorde sitt til å helle olje på vannet ved å påpeke at Raja sier mye rart:

– Vi er vant til mange rare synspunkt fra Abid Raja, som gjør det vanskelig å ta ham på alvor, mener Jensen. (NRK)

«I tillegg skifter han også standpunkt fra dag til dag, derfor trekker jeg på skuldrene av dette. Rajas uttalelser fremstår først og fremst som et problem for Venstre og ikke for Frp», skriver Jensen i en e-post til NRK.

Full ryggdekning

Men nå får altså Raja full ryggdekning fra partilederen.

På spørsmål om Trine Skei Grande er enig i at Frp kommer med «brun propaganda», svarer hun i en sms til NRK:

– Ja, det er helt greit å gi klar beskjed, slik både statsministeren og jeg har gjort når retorikken for langt og ikke er i tråd med regjeringens politikk.

En beklagelse er helt uaktuelt, slår Grande fast.

– Venstre har ingenting å beklage når Frp begår slike retoriske overtramp. Det er ikke i tråd med regjeringens politikk.

Abid Raja har foreløpig ikke kommentert saken.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂