Raja nyter oppmerksomheten han får fra et samlet pressekorps hver gang han gir FrP en på tygga. Billedtekst: Gardermoen 20190918. Venstres stortingsrepresentant Abid Raja kommenterte diskusjonen rundt hans uttalelser da han landet på Oslo Lufthavn Gardermoen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Abid Raja lover at det skal bli «vondere» å være FrP i fortsettelsen. Hvis rollene var byttet om, ville et samlet mediekorps fremstilt det som en trussel.

Etter å ha gått tilbake på «brun propaganda» og forsikret at han ikke visste at «brun» står for nazistisk, er Raja tilbake i samme spor.

NRK digger det. Journalist Krekling stopper ikke opp og spør om ikke dette er litt drøyt når Raja sier:

– Siv Jensen, med sin retorikk og sin språkbruk, bryter ned statens autoritet.

Dette er svulstig og høytflygende retorikk. Raja ville hatt problemer med å forklare nærmere hva han mener.

Hvis man skal ta Raja på ordet, må han ønske at FrP forlater regjeringen. Slik snakker man til folk man ikke tåler trynet på.

– Det kommer til å gjøre vondere for FrP å møte Venstre fremover. Vi skal fortsette å være samarbeidsvillige i praktisk politikk, men vi kommer til å være 100 prosent kompromissløse når det kommer til retorikk og våre idealer, sa Raja.

Raja har ikke noe med å disiplinere språket til et annet parti. Men det er slik atmosfæren har vært i norsk politikk siden Sylvi ble tvunget til å beklage i Stortinget. Man jakter på mennesker som sier noe man ikke liker. Dette kjøret er Erna med på, hun vil bare ikke ha det så grisete.

Men med sluggerne Raja og Trine blir det stygt.

Hvis Erna ikke setter foten ned umiddelbart, bør Siv Jensen stille ultimatum: Nå er det Trine Skei Grande som må beklage og si at det ikke kommer til å gjenta seg. Det var de ordene hun brukte overfor Siv da de to møttes på Kistefos torsdag: – Jeg forutsetter at dere i fortsettelsen ikke vil bruke ordet snikislamisering, sa Grande.

Men kravet om å skulle oppføre seg, gjelder bare den ene part. Dette bør snart ha gått opp for Siv. Hennes velgere har forstått det for lenge siden, og de er i ferd med å forlate partiet.

Raja snakker mer og mer som en pakistansk politiker som lager sirkus: Han spiller krenket og inntar offerrollen og rollen som forsvarer av muslimer og det liberale samfunn. Alt på en gang.

– Erna Solberg har sagt at det ikke finnes snikislamisering i Norge, og at vi ikke skal bruke det uttrykket i Norge. Siv Jensen bør ta inn over seg hva det begrepet gjør med oss som folk, at det bidrar til å bygge ned statens idealer og bygge ned samholdet mellom befolkningsgruppene, sier Raja til NRK etter opptaket til podkasten.

Han sier det rammer alle nordmenn.

Raja er en snowflake-politiker; han gir uttrykk for smerten alle muslimer føler pga. ett ord. Det spiller ingen rolle om det sier noe om virkeligheten. Det virker splittende.

I Midtøsten har politikken to sider: Det som foregår på scenen eller over bordet, og det som foregår under bordet. Raja bruker dagens moralisme til å renske scenen for mennesker som ikke vil danse etter hans pipe. Når han er ferdig med FrP, kommer turen til andre som har våget å kritisere islamiseringen av Norge.

Rajas ord falt etter at han hadde deltatt i en podkast mandag kveld.

Man må spørre: Har noen hvisket Raja noen ord i øret om at han, hvis han dundrer løs, kanskje kan få FrP til å trekke seg ut av regjeringen?

Det virker nesten som han virkelig tror på vrøvlet han kommer med.

– Siv Jensen, som nummer to i regjeringen, bør være en bedre rollemodell. Hun bør tilta seg kritikken hun har fått og si at hun legger begrepet vekk. Kan hun ikke dét, så bør hun i hvert fall lytte til statsministeren, sjefen i regjeringen, sier Raja.

Politikk blir et spørsmål om fasade, se og bli sett.

Mina Adampour var i Dagsnytt 18 pga. en barnebok om en innvandrerfamilie som Adampour mente er rasistisk skildret. Hun har klaget saken inn for Likestillingsombudet. En representant for Norske PEN fremholdt at Adampour misforstår: LDO har ikke noe med å mene noe om skjønnlitteratur. Hvis hun mente at teksten var rasistisk, kunne hun anmelde den etter paragraf 185. Men et statlig organ kan ikke gi seg til å vurdere gehalten i skjønnlitteratur.

Adampour skjønte ikke hva representanten for Norske PEN mente.

Hun trodde det hadde noe med faglig skjønn å gjøre, og dét hadde LDO, mente hun.

Velkommen til fremtiden.

 

Hvordan tror du Norge blir den dagen Raja og Trine og deres drabanter styrer Norge? For å avverge en slik utvikling, trengs det alternativ.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂