Kulturminister Abid Raja (V) anklages for mangel på folkeskikk i debatt av Anette Trettebergstuen (Ap). Her avbildet som alltid med FN-pinsen trygt montert på jakken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kulturminister Abid Raja (V) himlet med øynene, avbrøt konstant og endte til slutt med å ta av seg hodetelefonene så han ikke kunne høre Anette Trettebergstuen (Ap). Nå ønsker programlederen seg at Raja hører gjennom sin egen debatt.

Slik innledes en sak i Dagbladet hvor både Trettebergstuen og programleder Einar Aas uttrykker sin misnøye med Rajas opptreden i Dagsnytt 18 tirsdag 19. januar.

Tema for debatten var hvordan kulturlivet sliter som følge av koronatiltakene. Men det ble en merkelig seanse, preget av en serie avbrytelser der Raja til slutt tok av seg hodetelefonene for ikke å få Trettebergstuen på øret.

Aas er ikke fornøyd:

Som programleder var jeg veldig misfornøyd med hele debatten, noe mange seere og lyttere nok også var. Det er synd når debattanter velger å ikke respektere vanlige spilleregler. Det gjør det nærmest umulig å være både motdebattant, programleder og publikum.

Trettebergstuen deltok i debatten på video. Hun anklager kulturministeren for mangel på folkeskikk:

Hadde jeg vært i studio, ville jeg nok skumpet til Raja for å ta ordet tilbake eller holdt over mikrofonen hans. Det er mangel på folkeskikk. Én ting er at vi er uenige, men la nå folk få komme til orde. Jeg er lei av at det skjer hver gang.

Festivalsjef Thomas Ryjord skriver på Facebook at han sluttet å telle når han hadde registrert 50 avbrytelser.

Kulturminister Abid Q. Raja i Debatt 18 i kveld:
– Skjærer grimaser når motdebattant snakker
– Tar av seg headsettet for ikke å høre motdebattant
– Avbryter motdebattant 50 ganger på 3 minutt-Utsagn som «jeg tror jeg kjenner mine ordninger bedre enn deg»

Jeg har aldri sett en større grad av manglende vilje til å sette seg inn i bransjen en er minister for. All verdens penger hjelper ikke hvis du putter dem på feil hest hele tiden, og tildeler langt etter forfall.

Programleder Aas gir gode råd til Raja:

Det er ikke bare Abid Raja som har valgt å debattere slik, men jeg tror de som velger den stilen, kan ha godt av å høre på seg selv etterpå.

Raja mener Trettebergstuen bør tåle såpass:

Jeg håper at en erfaren politiker som Anette Trettebergstuen er vant til at det kan gå varmt for seg i debattstudio. Her mener jeg imidlertid at vi bør dele på skylden dersom det er slik at lytterne hadde vanskelig for å henge med, sier Raja.

Raja har også tidligere blitt beskyldt for splittende retorikk, blant annet her i Document. Det stormet rundt Raja etter at han brunskvettet sin regjeringspartner FrP ved følgende utsagn til NRK:

Vi skal si klart og tydelig fra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere.

Raja viste til FrP-utspill i valgkampen om snikislamisering og båtmigranter, og presiserte senere at han med «brun propaganda» mener rasistisk propaganda.

Raja gjorde seg også bemerket ved den tårevåte overrekkelsen av nøkkelen til kulturdepartementet. Han fikk nøkkelen av Trine Skei Grande, som han tidligere hadde blitt så kraftig utskjelt av at han følte det var nødvendig å sykmelde seg.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.