Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja møtte pressen på Gardermoen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Venstre-ledelsen har oversendt en trussel mot Abid Raja i kommentarfeltet på Resetts Facebook-side til PST, melder Vårt Land.

Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja ble utsatt for hets og nedsettende karakteristikker i nettstedet Resetts kommentarfelt på Facebook onsdag.

De hetsende kommentarene kom som en reaksjon på en artikkel Resett-sjef Helge Lurås skrev om Raja, ifølge Dagbladet. Tittelen på saken var «Abid Raja er en frekk, populistisk pakistaner – hans fiendtlighet mot det norske er farlig».

«Det er noen som fortjener ei kule midt i panna fra så nært hold at hele den hårløse brystkassa blir dekket av kruttslam», het det blant annet i kommentarfeltet.

Kommentaren ble i ettertid slettet.

Oversendt PST
Venstres generalsekretær Marit H. Meyer opplyser til Vårt Land at partiet har oversendt kommentaren til PST slik at de kan vurdere den, slik PST anbefaler regjeringen og enkelte politikere å gjøre.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST sier at det høres ut som Venstre har fulgt riktig prosedyre, men at han ikke kan uttale seg om denne konkrete Facebook-kommentaren er en trussel.

– Først må vi vurdere om en kommentar er en trussel eller ikke. I enkelte tilfeller kan det bare være en ytring, og vi har jo ytringsfrihet. En trussel kan også være en individuell følelse. Det er nettopp dette vi vurderer, sier Bernsen til avisa.

Slettet
Lurås sier til Dagbladet at nettstedet sletter upassende og grove kommentarer fortløpende.

– Stygge kommentarer, som den du viser til, blir slettet umiddelbart. Denne er publisert på vår Facebook-side. Det er fullstendig uakseptabelt og en kommentar vi tar helt avstand fra, sier han til avisen.

Det har de siste dagene blåst friskt rundt Raja, som med sine påstander om at Frp-toppene spredte «brun propaganda» i valgkampen, har satt sinnene i kok hos Frp. Raja har senere avvist at han med påstandene refererer til nazismen.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: