Sakset/Fra hofta

Klassekampen synes av en eller annen grunn det er provoserende at Fremskrittspartiet annonser på to nettaviser som partiet politisk har mye til felles med. Oppslaget er så nær no-platforming som det er mulig å komme.

Implisitt mener Klassekampen at FrP burde holdt seg for god til å «fiske i grumset vann», slik det første spørsmålet journalist Jo Skårderud stiller fylkesleder Tone E. Ims Larssen lyder:

-Er FrP på stemmefiske i grumset farvann?

Spørsmålet var en spissing av tittelen: Fisker i nytt farvann.

Det er en lummer, insinuerende tittel som spørsmålet klargjør: Document og Resett er «grumset». Hvorfor?

Artikkelen begynner slik:

De alternative nyhetsmediene Resett og Document er ved flere anledninger blitt kraftig kritisert for å slippe til rasistiske ytringer i sine kommentarfelt.

Dette er diskreditering ved insinuasjoner og upresis språkbruk. «Flere anledninger» Konkret: Når? «Kraftig kritisert». Av hvem? Av politiske motstandere? Kan det tenkes at etiketten rasistisk var et forsøk på tilsvining? «Kommentarfelt». Det lyder ikke spesielt alarmerende at en avis skal henges ut fordi noen har skrevet noe andre ikke liker i et kommentarfelt.

Dette er klassisk, venstreradikal tilsvining.

Avisen fant det for godt å bruke to sider på dette. Avisen er ikke blitt mer tolerant under redaktør Mari Skurdal. Den har falt tilbake til gamle takter, som aldri har forsvunnet.

Problemet er at NTB mer enn gjerne gjengir tilsviningen og således bidrar til å opprettholde bildet av at det hefter noe tvilsomt ved alternative medier:

Intern uenighet om Oslo Frps valgkamp-annonser på omdiskuterte nettsteder

Etter intern uenighet valgte likevel Oslo Frp å bruke deler av sitt begrensede valgkampbudsjett på annonser på nettstedene Resett og Document.

De to omdiskuterte nettstedene Document og Resett er flere ganger blitt kritisert for å slippe rasistiske ytringer i sine kommentarfelt. Til tross for dette har Oslo Frp valgt å bruke deler av valgkampbudsjettet sitt på å annonsere på de to nyhetsmediene, skriver Klassekampen. Dette skjedde selv om det skal ha vært intern motstand i valgkamputvalget.

– De største avtalene om annonsering ble tatt opp og diskutert. Det endte med støtte for planen, også for å annonsere på Resett og Document, sier fylkesleder Tone E. Ims Larssen.

– Det var flere i fylkesstyret som påpekte at Resett og Document blir lest av mange som deler våre meninger, sier Larssen, som sier partiet overhodet ikke vil assosieres med rasisme.

– Det stemplet har jeg også jobbet beinhardt for at Frp skal unngå, sier Larssen.

Hun forklarer at det opprinnelige valgkamputvalget i partiet måtte byttes ut og derfor tapte flere frister for å kjøpe annonseplass. Annonsebudsjettet på 1,7 millioner vil derfor bli brukt i flere lokalaviser i Oslo, samt Resett og Document. (NTB)

«Omstridt» er eufemismen som signaliserer: -Ligg unna. Eller: Pass bedre på, så det ikke skjer en ny glipp.

Alternative medier er rammet av Big Techs sensur. Vi hives ut og suspenderes fra den ene plattformen etter den andre. Reklamebyråer samarbeider om boikott og en statssekretær synes ikke det gjør noe å stå frem og forsvare annonsenekt.

Mediene er ikke opptatt av at det som skjer med en vil ramme flere.

Klassekampen prøver å få FrP i Oslo til å skamme seg. Når ikke det går, henter man inn FpU’ere fra Trondheim. Der utmerket man seg tidligere i år ved å betegne Document som «brunt» og ikke se forskjell på Document og Nordisk Motstandsbevegelse. Vedkommende, Mats Henriksen Persøy, hadde på toppen av det hele aldri lest Document. Pinlig. Man skulle ikke tror de tilhørte samme parti som Sylvi Listhaug.

For dette er ikke vesentlig for Klassekampen, bare de finner noen som sviner til Document og Resett.

Det har aldri falt Klassekampen inn at hvis man skal måle andre må man selv finne seg i å bli målt.

Klassekampen har særdeles mange svin på skogen gjennom et langt liv og overlever kun som dagsavis takket være 40 millioner skattekroner. Forsvar for eller bagatellisering av historiens verste massemordere teller ikke.

Klassekampens oppslag er et utslag av smålighet. De er styrtrike sammenlignet med oss. Eller skyldes det frykt? Er Klassekampen redd for at Document skal bli en utfordrer? Forstår avisen at jo lenger tiden går og jo flere titalls millioner som ruller inn, så synker avisen i folks aktelse.

Hvis man er avhengig av statens millioninntekter, er ikke dette en avhengighet som minner om det gamle Sovjet. Man er ikke fri, og blir provosert av at andre er det.

FrP-tillitsvalgte kaller Document «brunt» – sammenligner med nynazist-nettsted

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: