Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde representerer Oslo FrP, men har ingen forståelse for utkastelsen av Tone Ims Larssen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tidligere fylkesleder i Oslo FrP, Tone Ims Larssen, er fratatt medlemskapet i partiet for en periode på seks måneder. Hun forteller om generell uro og dårlig stemning i partilaget.

NTB melder om stor uro og splittelse i Oslo FrP.

Årsaken er intervjuer med Nettavisen og Aftenposten i sommer der hun snakket om intern uro i partiet, opplyser hun til de to avisene.

Larssen er nå vara til bystyret i Oslo og har tidligere sagt at hun ikke ønsker gjenvalg i valget neste år.

Hun sier til Nettavisen at hun vurderer om hun skal anke avgjørelsen fra fylkesstyret. Ankefristen er 14 dager.

– Det er en merkbar negativ stemning i min egen bystyregruppe, der vi ved forrige valg var svært samstemte, men nå ikke snakker sammen lenger, sa Larssen til Nettavisen i intervjuet.

Vedtaket om utkastelse ble fattet på et ekstraordinært møte i fylkesstyret til Oslo FrP mandag kveld.

– Jeg synes det er veldig trist, og synes saken min sammenlignet med andre grove saker som er behandlet i Frp tidligere, er basert på et tynt og uriktig grunnlag, sier Ims Larssen.

Den tidligere fylkeslederen fortalte i juni at hun følte seg skjøvet ut av bystyregruppa.

– Det har vært det jeg kaller urent trav, og det ønsker jeg ikke å være med på, sa hun, som av den grunn ikke ønsket gjenvalg neste år.

I tillegg til en dårlig stemning innad i fylkeslaget, hevdet hun at det pågikk en rå maktkamp om plassene til neste års kommunevalgliste i Oslo.

– Det er en del posisjoneringer som jeg er vitne til i nominasjonsprosessen. De som er med på dette, vet jo godt hvem de er. Partiets vedtekter sier godt at dette ikke er lov, sa hun.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) fra Oslo reagerer på utkastelsen, og er uenig i det som er gjort:

– Jeg har ingen forståelse for den beslutningen, sier Tybring-Gjedde i en kort kommentar til Nettavisen.

Da Nettavisen snakket med ham tirsdag, konstaterte han følgende:

– Det er tydelig at fylkesstyret gjør det de kan nå med å kvitte seg med folk som har bidratt i mange år, sier den profilerte representanten for nettopp Oslo FrP. Han er åpenbart i utakt med lokallaget.

Det har vært vanskelig å få noe bredere bilde av hva som pågår i partilaget.

Oslo FrPs fylkesleder, Andreas Meeg-Bentzen, har så langt ikke har besvart Nettavisens gjentatte henvendelser om utkastelsen. Det har heller ikke Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Camilla Wilhelmsen.

Nettavisen har også spurt om en kommentar til saken fra Frp-leder Sylvi Listhaug, men hennes rådgiver opplyser at saken håndteres av Oslo Frp ved fylkesleder.

Det er under et år til kommunevalget, og mange vil mene at Oslo FrP begynner å få dårlig tid med å få på plass et samkjørt lag som kan reise partiet i hovedstaden.  Ved forrige kommunevalg, i 2019, fikk FrP kun 5,3 prosent av stemmene i Oslo.

Les også: 

Har fått nok av Oslo-volden: FrP krever at justis­minister Mehl forklarer seg

To viktige bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.