Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde står på plassen etter partileder Siv Jensen på partiets forslag til stortingsvalgliste i Oslo. Nå skal listen gjennomgås på nytt. Her er han gjest i Documents studio etter at han i september nominerte USAs president Donald Trump til fredsprisen. Skjermdump: Document

Oslo FrPs konstituerte leder vurderer stortingslisten til Oslo FrP på nytt. Christian Tybring-Gjedde står i dag på andreplass på listeforslaget.

Tidligere FrP-nestleder Ketil Solvik-Olsen er konstituert som fylkesleder i Oslo og leder interimsstyret som har fått i oppdrag å få Oslo FrP på skinner. Han understreker at det er partilagene i Oslo som bestemmer.

– Resultatet av vårt arbeid skal vedtas av fylkesstyret og av årsmøtet i Oslo FrP. Legger vi fram noe som er i utakt med det bydelslagene ønsker, så blir det nedstemt, sier han til Klassekampen.

Solvik-Olsen fikk ryddejobben i Oslo FrP tirsdag, sammen med andre FrP-profiler, blant dem Per-Willy Amundsen. Den jobben fikk de etter at FrPs sentralstyre valgte å gi den demokratisk valgte fylkeslederen Geir Ugland Jacobsen sparken.

– Men det betyr ikke at Oslo FrP er lagt ned. Det er bare medlemmene i fylkesstyret som er berørt av saken, presiserte Solvik-Olsen overfor NTB onsdag.

Det midlertidige styret skal bygge videre på arbeidet som allerede er gjort av nominasjonskomiteen, og Solvik-Olsen er klar på at FrP-medlemmene i Oslo skal få være med og si sitt når stortingslisten skal endelig vedtas.

Peter N. Myhre er den eneste fra Oslo i det nye interimsstyret, og han ledet den opprinnelige nominasjonskomiteen i Oslo FrP. Til Aftenposten onsdag sa Myhre at det blir opp til det nye styret «å avgjøre hva som skjer med nominasjonskomiteens innstilling».

Tybring-Gjedde har ikke svart på Klassekampens henvendelser om saken.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.