Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Et forslag om å fjerne moms på reparasjonstjenester skapte debatt på FrPs landsmøte. Partiveteran Christian Tybring-Gjedde er sterkt imot, og mener det minner om MDG-politikk.

Det er langt fra bare idyll og enighet på FrPs landsmøte denne helgen. Et av de forslagene som kom opp, fikk partiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til å steile. Han sammenligner det med noe som kunne kommet fra MDG.

NTB skriver om saken:

«FrP vil fjerne moms på reparasjonstjenester på husholdningsprodukter, klær og sko», het det i resolusjonsforslaget som falt på FrPs landsmøte lørdag.

Forslaget, som faktisk opprinnelig kommer fra MDG, var i utgangspunktet anbefalt av redaksjonskomiteen ledet av Ketil Solvik-Olsen.

Flere stemmer fra FrPs stortingsgruppe uttrykte imidlertid sterk motstand mot forslaget, man mener dette ikke hører hjemme i partiet.

– Har vi kommet på MDGs landsmøte? spurte Christian Tybring-Gjedde retorisk, til latter i salen.

– Reparer så mye dere vil. Jeg skal ikke betale for det, slo han fast. Han sa også langt på vei at han ikke kom til å jobbe for dette forslaget på Stortinget dersom det ble vedtatt.

Også stortingskollega Roy Steffensen tok til orde for å avvise forslaget.

– I revidert budsjett foreslo vi å bruke 750 millioner kroner på å fjerne bompenger. Skal vi bruke 500 millioner kroner årlig på at folk sparer sju kroner på å sy inn en knapp? spurte han.

Han mener det er viktig å at landsmøtet bruker tiden på noe helt annet enn dette:

– Vi må fronte skikkelig, ekte FrP-politikk, slo han fast.

Les også: 

Tybring-Gjedde raser mot muslimsk markering i Forsvaret: – Selvutslettende

Velkommen til et nytt Document-møte:

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Kents bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.