Nytt

Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon (AUF) har anmeldt Frps Christian Tybring-Gjedde for rasisme fordi ungdomsorganisasjonen ikke vil finne seg i Tybring-Gjeddes uttalelser under Frps landsmøte.

– I Groruddalen blir blonde jenter mobbet og farger håret sitt mørkt, barn blir truet med juling fordi de har salamipølse på brødskiven i matpakken, gutter med innvandrerbakgrunn truer norske gutter med juling dersom de ikke får mer spilletid på fotballaget, slo stortingsrepresentant og leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, fast under partiets landsmøte i midten av mai.

Dette og lignende uttalelser skal ha fått AUF til å se rødt, og ungdomsorganisasjonens leder Eskil Pedersen valgte å levere inn en anmeldelse mot Tybring-Gjedde. – Tybring-Gjedde sa ganske nedsettende ting om innvandrerungdom på Frps landsmøte som vi ikke finner oss i, sier Pedersen til TV2:

Også Tybring-Gjeddes uttalelser til VG i etterkant, der han blant annet påstår at innvandrergutter er hissigere enn etnisk norsk gutter, trekkes fram i anmeldelsen.

– Det er ingen tvil om at innvandrergutter blir hissigere enn norske – det ligger i kulturen, sa Frp-politikeren til avisen.

Det er rasismeparagrafen i straffeloven som AUF mener Tybring-Gjedde har brutt, noe de nå ønsker å se ham straffet for.

I en kommentar sier Christian Tybring-Gjedde at han ikke tar anmeldelsen fra ungdomsorganisasjonen seriøst.

TV2: AUF anmelder Frp-topp for rasisme