Nytt

Total makeover: Frps stortingsrepresentant og sentralstyremedlem Christian Tybring-Gjedde vil skifte ut partifargen, fjerne «liberalistisk» fra programmet, og gjøre Frp til et nasjonalkonservativt parti. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Christian Tybring-Gjedde vil fjerne «liberalistisk» fra programmet og gjøre Frp til et nasjonalkonservativt parti.

– Jeg ønsker et Frp som går i en nasjonalkonservativ retning, som setter nasjonen Norge først, vår kultur og det vi står for, vårt eget land først, sier han til TV 2.

Frps stortingsrepresentant og sentralstyremedlem Tybring-Gjedde mener Fremskrittspartiets ideologiske grunnlag må endres. Dermed må partiprogrammet endres.

Han mener det er veldig få som slutter seg til det partiprogrammet sier om at Frp er et liberalistisk parti. Liberalismen i sin ekstreme form krever åpne grenser, noe ingen vil akseptere i dag, sier Tybring-Gjedde.

Han peker på betydningen av nasjonalstaten og den norske kulturarven, og motstand mot globalisering.

– Hvis du ser på de stolte kulturtradisjonene i ulike bygder i Norge, så er det den historien alle de ulike bygdene har og familietradisjonene vi er stolte av. Den globaliseringen som foregår i dag, mener jeg er helt unaturlig. At vi har nasjonale grenser er ikke noe man skal skamme seg over, men være stolte av.

Tybring-Gjedde er sterk motstander av at Norge skal la seg forplikte av overnasjonalt samarbeid, og mener en av de store truslene ved globalisering er islamsk påvirkning på den norske kulturen.

– Vi skal være stolte av å representere norsk kultur, og der bør Fremskrittspartiet være helt tydelig. Vi må stå opp for de verdiene vårt samfunn er tuftet på, og det gjelder likestilling og likeverd, og ytringsfrihet og rettsreglene.

Tybring-Gjedde står knallhardt på at Frp må fremme sin primærpolitikk. Frp har gjort knefall for de andre partiene i regjeringen, noe som straffer seg, mener han.

– Det som skjer nå er at vi har visket oss selv ut, i håp om at vi skulle få mer innflytelse enn det vi har fått, og du kan si hva du vil, men Granavolden-erklæringen er ikke Frp-politikk. Vi er nødt til å være tøffere til å markere oss.

Et selvstendig nasjonalkonservativt parti, som markerer egne saker vil ha sterkere appell hos velgerne, mener han.

Også farge og utforming av partieffekter må endres og avspeile en nasjonalkonservativ ideologi, som hører hjemme i sentrum av norsk politikk, mener han. Frp blir plassert helt på høyrekanten, men der hører pafrtiet ikke hjemme, mener han.

Den skråsikre troen på at jorden går under hvert øyeblikk hvis vi ikke kutter ut all CO2 og endrer vår livsførsel, er skremmende mener Tybring-Gjedde. Han mener Frp bør bli en sterkere motpol til MDG.

– Ja, det at vi har hengt oss på de andre når det gjelder klimasaken er veldig uheldig. Vi skal være et alternativ til de andre partiene. Den rollen opplever jeg at vi har mistet.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!