Christian Tybring-Gjedde. Foto: Bjørn Inge Bergestuen / FrP.

– Vi må slutte å være så inkluderende at man blir selvutslettende, sier stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP). Han omtaler den muslimske ID-markeringen i Forsvaret.

Det er Forsvarets Forum som melder om reaksjonene fra FrPs Christian Tybring- Gjedde.

Tirsdag meldte Forsvarets forum at Forsvaret for første gang skal avholde id-markering flere steder i landet. Dette har skapt engasjement og reaksjoner, både positive og negative. En av de som stiller seg kritisk til markeringen er Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde, skriver avisen.

Tybring-Gjedde har allerede sendt et skriftlig spørsmål til forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) der han ber om svar på følgende:

«Hva er årsaken til at Forsvaret nå har besluttet å avholde id-markering, men ikke avholder markeringer for andre religiøse minoriteter som eksempelvis jøder, buddhister og sikher?»

Den frittalende Frp-representanten har i tillegg et innlegg på sin Facebook-side der han kritiserer Forsvaret for å feire den muslimske høytiden:

– Det jeg ønsker å vite er hvorfor de akkurat har valgt denne religiøse høytiden, og hvor relevant det er for Forsvaret å markere den, sier han til Forsvarets forum.

På Facebook har Tybring-Gjedde skrevet «Slik gjør man når man vil nulle ut vår 1000-årige historie og ikke forstår betydningen av våre kristenkulturelle identitet og vår kulturarv».

Forsvarets forum har bedt ham utdype hva han legger i det.

– Vi har mye å være stolt over her i Norge, og vi har bygget opp vår kristenkulturelle arv i veldig mange år. Dette har gjort at vi har den velstanden, velferden og friheten for innbyggerne våre. Det er akkurat det vi forsvarer i Forsvaret, sier Tybring-Gjedde.

– Det virker nesten som en ber om unnskyldning for det man gjør, altså at man er så inkluderende at man blir selvutslettende, sier han.

Tybring-Gjedde har også kommentert det han oppfatter som en WOKE-kultur i forsvaret, noe han oppfordrer alle i forsvaret til å stå opp mot.

– Man ser noen tendenser at Forsvarets fokus er stadig vekk på prioritering av andre ting som er irrelevant for Forsvarets rolle. Vi kan ikke ha offentlige institusjoner som hele tiden skal engasjere seg på områder som er helt irrelevante for deres rolle, svarer Frp-politikeren.

Ifølge Tybring-Gjedde har både sentrale offiserer og forsvarssjefen flyttet oppmerksomheten vekk fra Forsvarets naturlige oppgaver. Han mener de heller burde konsentrere seg om å styrke Forsvaret og å sikre Norges grenser:

– De bør konsentrere seg om det de faktisk er betalt og har ansvaret for, istedenfor å gå inn på andre samfunnsarenaer som bare vil skape unødvendig splittelse, sier han ifølge Forvarets Forum.

Han påpeker også en forskjellsbehandling i forhold til Norges tradisjonelle, kristne tradisjoner:

– Jeg har registrert at man har fjernet noen kristne elementer i forbindelse med oppstilling på oppstillingsplass, men samtidig som man gjør det, velger man også å innføre en ny feiring for islam. Det henger ikke helt på greip synes jeg.

Han legger til:

– Jeg har ikke hatt noe problem med å markere at vi faktisk er et land basert på kristen kultur og kulturarv. Da bør vi stå opp for det, istedenfor å få dårlig samvittighet for at vi står opp for det.

Rune Wenneberg, Forsvarets sjefssersjant, er uenig med Tybring-Gjedde, og mener det er positivt med mer mangfold i Forsvaret:

– Mangfold blant de som tilfredsstiller kravene våre har gjort oss bedre. Det innebærer mangfold i lederskap og tiltak for å gjøre dem til enda bedre soldater. At enkelte aktiviteter ikke er skyting og stridsteknikk er ikke bare lurt, det er nødvendig, skriver Wenneberg (noe forkortet sitat).

Les også:

Forsvaret girer om fra å være et vern for samfunnet til å undergrave det

 

 

Bestill fra Document forlag: 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.