Kategori: Nytt

Senatet godkjenner 40 milliarder dollar til Ukraina

Senatet godkjente torsdag 40 milliarder dollar til Ukraina. Det er penger USA ikke har og må låne. Seddelpressen går og inflasjonen stiger. Støtten på et slikt nivå er ikke populært i et land hvor folk sliter for å få endene til å møtes. Folk spør seg hvorfor USA skal betale mange ganger det europeiske land […]

Les mer»

Storbritannia: Langt høyere dødelighet blant vaksinerte

Offisiell britisk statistikk viser at antall dødsfall pr. 100 000 dobbeltvaksinerte 18–39-åringer i gjennomsnitt var 91 prosent høyere enn for uvaksinerte i perioden januar 2021–januar 2022.

Les mer»

Svensk bank dømt for å ha diskriminert transvestitt: Syntes hans røst lød for «mannlig»

Transvestitten ville gjøre en overføring via telefonbanken. Men i banken fattet man mistanke, da en person med kvinnenavn lød som en mann. Nå er banken dømt for diskriminering.

For å lese denne artikkelen nå, må du bli medlem eller logge inn hvis du allerede er medlem. Artikkelen blir forøvrig frigitt 12 timer etter publisering.

Les mer»

NVE advarer mot sprengt kapasitet og enda høyere strøm­priser i framtiden

Fram mot 2030 kan Norge oppleve situasjoner hvor det kan bli for lite strøm i perioder med høyt forbruk, og enda høyere strømpriser. Det mener NVE.

Les mer»

Ikke-vestlig og øst­europeisk innvandring øker igjen

Innvandringen til Norge fra ikke-vestlige og østeuropeiske land har tatt seg opp, og ser ut til å stabilisere seg på et forholdsvis høyt nivå igjen. I første kvartal av 2022 var nettoinnvandringen for begge grupper på ca. 3600 personer. Folkeveksten er mer enn 90 % innvandringsdrevet.

Les mer»

Bråthen nekter å forklare seg

Espen Andersen Bråthen, som onsdag 13. oktober i fjor terroriserte Kongsbergs innbyggere med pil og bue før han tok livet av fem personer i det han selv har omtalt som jihad, nekter å avgi forklaring.

Les mer»

Global matkrise gir Russland gode kort på hånden

Tørke i India har forverret den globale matkrisen. Paradoksalt nok gir dette Russland gode forhandlingskort, når FN nå forsøker å få til en avtale med Russland om eksport av hvete fra ukrainske havner som kontrolleres av Russland. Russland kan være villige til å gå med på ukrainsk hvete-eksport i bytte mot heving av sanksjonene på eksport av kaliumkarbonat.

Les mer»

Ny måling: Smell for Ap og Sp, MDG synker videre, Frp mest frem

Ap går mest tilbake og FrP mest fram på Nettavisens partimåling i mai. Det gir de borgerlige partiene flertall på Stortinget. Også Sp og MDG gjør det svakt, nok en gang.

Les mer»

Elon Musk har fått nok av Demokratene. Vil nå stemme på Republikanerne

Gründeren og forretningsmannen Elon Musk går hardt ut mot «hat og splittelse» fra Demokratene i USA. Han orker ikke lenger å stemme på dem, og skifter nå parti.

Les mer»

Leder for Desinformasjons­kontor trekker seg

Leder for Bidens Desinformasjons­kontor, Nina Jankowicz, trakk seg onsdag og styret ble suspendert etter at det kom frem at Jankowicz selv ble tatt for å spre desinformasjon.

Jankowicz viste seg å ha deltatt i desinformasjonskampanjen mot New York Post om Hunter Bidens laptop.

Les mer»