Christian Tybring-Gjedde brukte sine tilmålte minutter til å ta et sviende oppgjør med en politikk som degraderer norsk kultur og står for en avnasjonalisering. Samtidig vokser det frem et parallellsamfunn som avviser de verdiene samfunnet bygger på. Resultatet kan bare bli kastrofalt.

Tybring-Gjedde setter ord på tendenser ved utviklingen i Groruddalen, og han trakk særlig frem barnehavepedagogen Patrick Åseruds erfaringer som gjør at han og familien flytter. – Som politikere kan vi ikke ignorere en utvikling som gjør at norske flytter.

Tybring-Gjedde kalte en spade en spade, og det fikk bla. VG problemer med. De lurer på om det ikke er ham det er noe galt med.

«I Groruddalen blir blonde jenter mobbet og farger håret sitt mørkt, barn blir truet med juling fordi de har salamipølse på brødskiven i matpakken, gutter med innvandrerbakgrunn truer norske gutter med juling dersom de ikke får mer spilletid på fotballaget, godteposer til barna ved markeringer i barnehagen blir gjennomgått for gelatin – slike poser blir merket med bilde av en gris til skrekk og advarsel. Om kveldene og i helgene stikkes biler i brann og ruter knuses i skolebygninger. Dette er ikke noe den monokulturelle stortingsrepresentanten Tybring-Gjedde finner på. Dette er en del av hverdagen i flerkulturelle Groruddalen i Oslo».

VGs Ingar Johnsrud og Mads A. Andersen får seg til å spørre:

– Er det ikke vanlig at barn og ungdom mobber og erter hverandre uten at det har noe med innvandring å gjøre?

– Mobbing er det overalt, men det er noe annet når innvandrergutter går sammen i gjenger, mot norske gutter. Det er ingen tvil om at innvandrergutter blir hissigere enn norske – det ligger i kulturen.

Høyre og Frp har sittet i byregjering, og kunne ikke de ha gjort noe, spør VG, og får til svar at det er Stortinget og regjeringen som bestemmer takten i innvandringen.

Men det er noe i at Frp sitter i byregjeringen. Frp har ikke akkurat gjort utviklingen i Groruddalen til en hovedsak, fordi det ville vanskeliggjort samarbeidet med Høyre både på lokal og riksplan. Tybring-Gjedde er en av dem som sier tingene som de er, men han er nokså alene om å være så direkte. Siv Jensen er mer on and off.

Men det som skjer med Oslo er så alvorlig at Frp burde gjort det til en hovedsak i valgkampen. Det er en av sakene folk er mest opptatt av. I sin fulle bredde.

Legg merke til hvordan VG forsøker å slå opp saken til å gjelde Tybring-Gjedde:


Frp-topp: – Innvandrergutter blir hissigere enn norske

… men Tybring-Gjedde avviser at de har et «slemt gen»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂