Ketil Solvik-Olsen, FrP. 

Ketil Solvik-Olsen vil gi Oslo FrP en mer inkluderende profil. Det vil han gjøre uten å røre stortingsplassen til Christian Tybring-Gjedde. Dermed tas partiet enda et steg inn mot sentrum, og bort fra «det gamle» FrP.

NTB melder om saken. Solvik-Olsen, som leder Oslo FrPs nye interimsstyre, sier til Aftenposten at han mener lokallaget bare har klart å bryte lydmuren i offentligheten på innvandring. Det har gitt en smal og ensporet profil i en hovedstad der folk flest er ganske positivt innstilt til innvandring.

Hans analyse er at kombinasjonen av et venstreradikalt byråd i Oslo sammen med et lyseblått Høyre gir stort rom for et parti til høyre for Høyre. Mange vil trolig mene at den «inkluderende» utgaven av FrP som han nå konstruerer, ikke vil være så lett å skjelne verken fra Høyre eller andre partier i det blågrønne sentrum.

– Oppgaven vår er å sørge for at profilen vår er tydelig og gjenkjennelig, men samtidig oppfattes som bredere, mer inkluderende og omfavner flere velgere. Det gir ingen mening at Høyre i Oslo er større enn landsgjennomsnittet for Høyre, mens Oslo FrP er mindre enn snittet vårt, sier Solvik-Olsen.

Interimsstyret skal behandle forslaget til ny stortingsliste. I dag har FrP to representanter fra Oslo på Stortinget: Siv Jensen og Christian Tybring-Gjedde. Solvik-Olsen forsikrer overfor Aftenposten at han ikke vil gjøre noe for å endre på dét.

– Hvis medlemmene i Oslo FrP ønsker Tybring-Gjedde, er det naturlig at han står på den plassen.

 

Vil du gi en julegave til Document i år? 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.