Kalles «islamist»: Venstres nestleder Abid Raja

Det hardner til i norsk politikk. I kjølvannet av hjemtransporteringen av IS-kvinnen er det nå bitter strid, ikke minst mellom FrP og andre regjeringspartier. Lederen i Troms og Finnmark Frp sparer i hvert fall ikke på kruttet.

Det er NRK  som kan fortelle om de sterke reaksjonene fra tillitvalgte i FrP i forbindelse med saken som nå setter fyr på norsk politikk, nemlig hentingen av IS-kvinnen og hennes to barn fra Syria til Norge.

Det er i en Facebook-post at fylkeslederen i Troms og Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, har ladet kanonen og fyrt løs mot regjeringspartner Venstre. Spesielt har han sett seg ut Venstres nestleder Abid Raja:

«Her snakker man om parti og folk Frp styrer landet med. Raja kan ta med seg resten av Venstre og IS-barna og reise og ryke», lyder det ifølge NRK fra fylkeslederen.

Det er et tydelig signal om den anspente stemningen rundt om i FrPs lokallag, landet rundt. Mange har sett seg lei på det man opplever som et selvutslettende, destruktivt samarbeid med Venstre og KrF. Hva får vi igjen, spør FrP-folk seg.

Som om dette ikke var nok:  Odd Eilert Persen har også delt en link til en post fra en partikollega, Bjørn Håkon Bråthen som sto på 19. plass på Eidsvoll FrPs liste under kommunevalget.  I denne posten kalles Abid Raja for «islamist».

Det er utvilsomt er en sterk betegnelse å bruke om en norsk stortingspolitiker, og ekstra kraftig kost blir det selvsagt når det er snakk om en politiker fra et samarbeidsparti. Hva skal man med fiender, når man har slike venner?

Sterke følelser er i sving, det er oppdemmet frustrasjon som nå slippes løs. Da kan harde ord falle, uten at alt som sies nødvendigvis må tas bokstavelig eller 100 % seriøst.

NRK har snakket med fylkesleder Odd Eilert Persen, og Persen bekrefter at han står for det han har skrevet på Facebook.

«Det jeg skriver er mine ord. Venstre kan i mine øyne ryke og reise, jeg har fått nok av tullet», sier han til NRK.

Han vil imidlertid ikke gå god for utsagnet om at Raja er islamist.

«Jeg har ikke sagt at han er islamist, men tar avstand fra at han står og inviterer alle IS-kvinner hjem. Det er på trynet og forteller hva Frp sliter med i regjering», sier Persen.

Han fortsetter:

«Mitt budskap er og var å bevise hvor nytteløst og håpløst det er å regjere med Venstre. De er helt bortreist i min verden, og derfor har Frp intet å gjøre sammen med dem i regjering», sier han.

(Sitatene er noe forkortet av Document).

Venstrepolitiker og stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad reagerer sterkt på at en sentral Frp-politiker deler et innlegg som kaller Raja for islamist.

«Dette er så alvorlig at slike handlinger setter Abid og hans familie i fare», sier en rasende Carl-Erik Grimstad til NRK. Han krever at Siv Jensen rydder opp i egne rekker og får fylkeslederen til å beklage.

Samarbeidsklimaet innad i regjeringen har lenge vært anstrengt. Spesielt går det trått i spørsmål knyttet til innvandring/integrering og delvis klimaspørsmål.

Slike utspill som denne håndgranaten fra fylkesleder Odd Eilert Persen bidrar neppe til å forbedre atmosfæren mellom partiene som sitter sammen i regjering.

Det kan bli noe friske diskusjoner på møtene i regjeringskollegiet de kommende dager.

Mange, også blant borgerlige velgere, tenker nok at det kanskje kan være like greit om denne regjeringen sprekker.

Da bør man spørre seg, hva er alternativet?

Hva kan Norge vente seg med en regjering ledet av Støre, trolig med støtte av SV og Senterpartiet?

Det kan alltids bli verre, som det heter.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂