Nytt

Flere tillitsvalgte vil ha ekstraordinært landsstyremøte. De ønsker at FrP skal forlate regjeringen. Her fra landsmøtet 5. mai 2019. Foto: Lise Åserud/Scanpix

Det er ikke bare sentrale politikere som Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen som reagerer på at regjeringen henter hjem en IS-kvinne med to barn. Også rundt om i landet er det sterke reaksjoner, melder TV2.

– Våre regjeringspartnere har falt oss i ryggen, dette kan ikke FrP akseptere. Tillitsvalgte og medlemmer i Nordland er fly forbannet, telefonen har kimet fra nyheten var presentert, sier fylkesleder i Nordland, Dagfinn Henrik Olsen, til TV 2.

Tillitsvalgte mener det nå står om regjeringsdeltakelsen. Dette var en kamel for mye. Det samme sa man om bompengeprisene i fjor. For hver gang blir det tyngre å fordøye nederlagene.

Tre stortingsrepresentanter – Martin Ørsal Johansen, Roy Steffensen og Tor André Johnsen – forteller om mange og sterke tilbakemeldinger. De er enige i at det står om regjeringsdeltakelse.

Fylkesleder i Finnmark sier at velgerne reagerer på at FrP gang på gang lar seg overkjøre.

– Nok en gang vender FrP velgerne ryggen. Kjenner ikke igjen partiet FrP, skriver fylkeslederen i Troms og Finnmark, Odd Eilert Persen, til TV 2.

Oppdatering kl 12:

Frp-fylkesledere i Troms og Finnmark, Nordland og Innlandet vil ut av regjering og krever ekstraordinært landsstyremøte. (NTB)

 

Mektige Frp-ere vil ut av regjering: – Direkte kvalmt å være vitne til

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!