53 nye bomstasjoner i Oslo åpnet 1. juni her fra Bygdøylokket på E-18 mot Drammen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

To døgn før Frps landsstyre samles i Oslo er Siv Jensen ikke enig med Høyre, KrF og Venstre om en løsning i bompengestriden.

Onsdag klokken 16 møtes Frp landsstyre på partikontoret i Oslo. Flere fylkespartier har før møtet gått langt i å antyde at de uten nye og betydelige gjennomslag i bompengepolitikken, i stedet heller mot å gå ut av regjeringen. Blant andre Troms og Finnmark Frp, Innlandet Frp, Oslo Frp og Møre og Romsdal Frp, melder NRK ,

Den siste uken har Frp-lederen ringt rundt til fylkeslederne for å finne ut hva de venter av henne.

Ingen løsning

– Jeg prater jevnlig med fylkeslederne mine fordi jeg er opptatt av å lytte til deres innspill i viktige saker for Frp, skriver Jensen i en SMS til NRK.

Også nestleder Sylvi Listhaug har vært på tråden til flere fylkesledere i forkant av landsstyremøtet.

Men ifølge NRK har trolig Siv Jensen ingen bompenge-løsning med seg i sekken når hun møter sine egne onsdag.

I stedet vil Jensen ifølge NRKs opplysninger bruke landsstyremøtet til å skissere ulike mulige strategier for Frp i bompengesaken, og be om innspill og landsstyrets tilslutning til en vei å følge.

Tror de går

Flere av NRKs kilder tror utfallet av landsstyremøtet kan bli at Frp stiller realistiske bompengerelaterte krav til Høyre, KrF og Venstre, og samtidig varsler at de forlater regjeringen om de ikke får gjennomslag.

Eks-Frp-topp Trond Birkedal sier til Stavanger Aftenblad at han tror Fremskrittspartiet er ute av regjering innen sankthans.

– De har tatt ut det de kan, og det er få seire i sikte framover. Bompengesaken er et kjempeproblem, og Frp vil kunne tjene på å gå ut av regjering og være litt Frp igjen, slik de var før de gikk inn i regjering, sier Birkedal, som i dag ikke er medlem i noe parti.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.