Rødt-leder Bjørnar Moxnes er sykmeldt, opplyser partisekretær Reidar Strisland til NRK. Mandag kveld holder partiet ekstraordinært landsstyremøte. Strisland vil ikke si hvor lenge Moxnes vil forbli sykmeldt.

– Alt det må vi komme tilbake til. Nå skal vi ha møte med landsstyret der de skal orienteres først, så kan dere få svar senere i kveld, regner jeg med.

Litt senere oppdateres lengden på sykmeldingen.

– Bjørnar er sykmeldt til 18. juli, og Marie Sneve Martinussen vil fungere som leder i perioden. Dette er et orienteringsmøte om ståa og hvordan det vil håndteres videre, opplyser landsstyremedlem Bjørn Kristiansen i Rødt til TV 2.

Det ekstraordinære landsstyremøtet finner sted klokken 19.30 mandag kveld, skriver NRK. Partiets 1. nestleder, Marie Sneve Martinussen, skal møte pressen utenfor Stortinget etter møtet, opplyser partiet til NTB.

Bakgrunnen er selvsagt den betente solbrillesaken.

Moxnes ble tatt for tyveri av et par solbriller på Oslo lufthavn tidligere i juni. Rødt-lederen forklarte først at han tok med seg brillene ut av butikken ved en feiltakelse, men han ble avslørt av en oppmerksom sikkerhetsvakt. Han har endret forklaringen sin flere ganger, og til slutt innrømmet han å ha revet av lappen og lagt brillene i bagasjen da han fant ut at han hadde tatt dem med seg fra butikken uten å betale for dem.

– Det som gikk gjennom hodet på meg, var at jeg var livredd for at jeg kunne påføre skade på partiet ved å gå tilbake og si at jeg hadde tatt med brillene uten å betale for dem, og at det kunne bli en svær sak, sa Moxnes da han møtte pressen lørdag.

– Jeg skulle fortalt alt sammen fra første stund, erkjente han.

– Jeg mener at Moxnes burde tre av umiddelbart, sa lokallagsleder i Rødt Nordland Viktor Stein til NRK tidligere mandag.

Moxnes har ellers fått bred støtte fra partifeller rundt om i landet. Nesten samtlige fylkesledere har sagt at de fortsatt har tillit til Moxnes, ifølge TV 2.

Les også:

Presset øker mot Moxnes: Fylkesleder i Rødt ber om internt hastemøte

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.