Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Sykmeldingen til tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes utløp tirsdag og ble ikke forlenget. Han er tilbake på jobb 1. august, opplyser partiet.

Den nylig avgåtte Rødt-leder Moxnes har vært sykmeldt siden 3. juli. Mandag trakk han seg som leder i partiet etter det mye omtalte solbrilletyveriet på Gardermoen i slutten av juni.

Nå meldes det at han er på vei tilbake i jobb, men da i en annen rolle enn den han hadde som partileder.

– Han har ferie til og med 31. juli og er tilbake på jobb som stortingsrepresentant fra og med 1. august, skriver presse- og kommunikasjonsansvarlig i Rødt, Linn-Elise Øhn Mehlen, i en SMS til NTB.

Mange hadde regnet med at Moxnes kom til å trekke seg, og da han omsider gjorde dette i forrige uke, sto Rødt plutselig uten partileder.

– Jeg takker i dag for meg som leder av Rødt. Det har vært en utrolig fin reise gjennom elleve år, og det vil jeg si mer om, men først til sommerens store sak: Jeg tok de solbrillene fra butikken på Gardermoen. Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det mye verre med måten jeg håndterte det videre. Det er jeg skikkelig lei meg for, og det vil jeg si unnskyld for, skrev Moxnes på sin Facebook-side, da han trakk seg fra partilederjobben.

Den atskillig mindre profilerte stortingsrepresentant og tidligere nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen, har nå tatt over som ny partileder. Det er uvisst hvordan dette kommer til å slå ut for partiet.

Men det er få som tror det vil utgjøre noe løft at en tidligere populær leder som Moxnes erstattes av en person knapt noen utenom partiet hadde hørt om før hun plutselig sitter i lederstolen.

Spørsmålet er antagelig hvor stort tapet for partiet kommer til å bli.

Det knyttes også en viss spenning til hvordan Moxnes nå skal fungere i partiet, om han skal gli inn i en fullstendig anonym rolle, eller om han skal drive en form for partiledelse fra sidelinjen.

Les også: 

Bjørnar Moxnes går av som Rødt-leder

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.