Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Nesten samtlige av Rødts 16 fylkesledere sier at de fortsatt har tillit til partileder Bjørnar Moxnes etter solbrilletyveriet på Gardermoen, melder TV 2.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes uttalte tidligere lørdag til pressen at han var avhengig av partiets tillit for å kunne fortsette i stillingen. Han var åpen for å trekke seg, dersom tilliten bortfalt.

Document omtalte saken lørdag formiddag, se under.

Nå har TV2 vært i kontakt med samtlige av Rødts 16 fylkesledere, for å sjekke hvordan det står til nettopp med denne tilliten til partilederen.

Det viser seg at nesten alle stiller seg bak Moxnes.

NTB melder om saken.

– Som partileder har han fortsatt min tillit, men med ei ripe i den ellers plettfrie lakken, sier Kjell Oldeide i Rødt Sogn og Fjordane til TV 2.

Han er representativ for flertallet av de spurte.

Unntakene er fylkeslederne Jenny Eiksund i Oslo og Ida Wiman Jektvik i Finnmark, som ikke ønsker å kommentere saken.

Fylkesleder Bridget Penny i Vestland og Hordaland sier hun ikke har tatt stilling til tillitsspørsmålet ennå.

Moxnes gikk lørdag ut og beklaget tyveriet av et par solbriller på Oslo lufthavn Gardermoen i juni, og at han ikke har vært åpen om hva som skjedde.

Rødt-profilene Mímir Kristjánsson og Sofie Marhaug var kjapt ute med å uttrykke støtte til Moxnes. Også Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen sier hun har tillit til partilederen. Det samme sier leder i Rød Ungdom (RU) Liv Müller Smith-Sivertsen til TV-kanalen.

Moxnes har vært en profilert og bærende leder for Rødt, og har vært populær også utover partiets rekker. Mange Rødt-velgere stemmer nok vel så mye på Moxnes som person, som på det post-kommunistiske partiprogrammet som inneholder nokså mye underlig.

Skulle Moxnes forlate posisjonen som frontfigur for Rødt, er det få som helt ser for hvordan det skal være mulig for partiet å opprettholde støtten hos velgerne.

Men mange vil mene at saken har påført partiet skade, enten Moxnes blir eller går.

Les også: 

Moxnes: Sier unnskyld, men blir sittende som partileder

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.