Fylkesleder Kjell Oldeide i Rødt Sogn og Fjordane mener at landsstyret i partiet snarest mulig må ta stilling til om de har tillit til Bjørnar Moxnes. Bakgrunnen er selvsagt Moxnes’ skandaløse opptreden på Gardermoen, hvor han først stjal et par solbriller og siden forsøkte å hevde at det hele var et uhell.

Men nå har Moxnes endret forklaring flere ganger, etter at politiet avviste at tyveriet var utilsiktet.

Moxnes fikk først støtte fra fylkeslagene i Rødt, men nå ser det ut til at noen har fått kalde føtter ettersom ny informasjon setter Moxnes i et svært dårlig lys.

– Jeg synes det naturlige nå er at landsstyret, som partiets øverste organ, drøfter og konkluderer i denne saken, sier fylkeslederen Oldeide til NRK.

I går beklaget Moxnes hendelsen for pressen, partifeller og andre. Men fylkesleder Kjell Oldeide i Rødt Sogn og Fjordane mener partiet må engasjere seg ytterligere.

NRKs spør om han har tillit til Moxnes, som i tillegg til selve tyveriet på flere punkter har endret sine forklaringer de siste dagene.

– Jeg synes det naturlige nå er at landsstyret, som partiets øverste organ, drøfter og konkluderer i denne saken.

Moxnes har fått stor støtte fra andre stortingspolitikere, fylkesledere og sentralstyremedlemmer. Men skandalene blant våre politikere har blitt så mange nå, med utbredt nepotisme fra statsrådene Trettebergstuen og Brenna, og ren svindel knyttet til pendlerboliger.

Oldeide virker å forstå at Rødt ikke kan leve med en partileder som stjeler og deretter lyver om det på en måte som lett kunne avvises av politiet, og vil  ha saken inn i partiets formelle organer.

– Det er jo bare landsstyret som kan gi et kvalifisert svar om tillit til partileder. Moxnes har uttalt at han vil lytte til partiets standpunkt når det gjelder tillit. Det er det bare landsstyret som kan svare på, sier fylkeslederen, og legger til

– Det bør selvsagt skje så raskt som råd er.

Også fylkesleder i Hordaland Rødt sier at Moxnes nærmer seg en grense for hva partiet kan tåle.

– Han er utvilsomt en god leder for Rødt, men vi tåler ikke flere overraskelser i denne saken, sa fylkesleder Bridget Penny for Rødt i Hordaland til NRK.

Allikevel har Moxnes ingen planer om å trekke seg, og fortsatt har han støtte fra et flertall av fylkeslederne, erfarer NRK. Ut fra hva som faktisk er avslørt virker dette nokså uforståelig. Trolig vil presset bare øke i dagene som kommer. Det er langt i fra utenkelig at Moxnes om kort tid er ferdig som partileder.

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.