Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Rødts Bjørnar Moxnes sin sykmelding, som har vart i litt over to uker, blir forlenget. Marie Sneve Martinussen fortsetter som midlertidig partileder.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes ble sykmeldt 3. juli, tre dager etter at det ble kjent at var tatt for tyveri av et par Hugo Boss-solbriller til en verdi av 1199 kroner på Gardermoen.

Saken ble først kjent gjennom en artikkel i Romerikes Blad 30. juni.

Nå er det opplyst at hans sykmelding forlenges til 25. juli, altså med en uke.

NTB melder om saken.

Den noe mindre profilerte første nestleder Marie Sneve Martinussen fungerer som leder i partiet til Bjørnar Moxnes er tilbake.

– Rødt har en operativ ledelse, vi har sterke kandidater i hele landet og stiller rekordmange lister. Vi er klare for lokalvalget, og jobber videre for fullt med de siste forberedelsene til en valgkamp som handler om kollektivtrafikken, boliger og velferden der vi bor. Så ser vi fram til at Bjørnar kommer sterkt tilbake, sier Martinussen.

Hennes og partiets utfordring i denne forbindelse er at knapt noen utenfor partiet hadde hørt om henne før hun brått ble kastet inn som partiledervikar da Moxnes ble sykmeldt.

Det sier også noe om de mulige konsekvensene for Rødt dersom Moxnes skulle forsvinne ut av politikken som følge av denne saken.

Tatt for tyveri

Moxnes ble sykmeldt 3. juli, tre dager etter at det ble kjent at var tatt for tyveri av et par Hugo Boss-solbriller til en verdi av 1199 kroner på Gardermoen. Saken ble kjent gjennom en artikkel i Romerikes Blad 30. juni.

Tyveriet fant sted 16. juni i år da Moxnes var på en privat reise. Han fortalte selv at han glemte at han hadde brillene med seg ut av butikken, mens politiet på sin side mente at han hadde stjålet brillene med vilje. Politikeren godtok i etterkant et forelegg på 3000 kroner.

Støtte i partiet

På en pressekonferanse dagen etter oppslaget i Romerikes Blad beskrev Moxnes hendelsen som pinlig, og han beklaget. Han fikk samtidig støtte fra flere profiler i partiet.

Han har i etterkant også endret forklaringen sin om hva som skjedde i butikken på flyplassen flere ganger.

Samme dag som Moxnes ble sykmeldt, kalte partiet inn til et ekstraordinært landsstyremøte. Midlertidig partileder Martinussen møtte pressen etter møtet og sa da at Moxnes hadde partiets fulle tillit.

En del har reagert på at det er påfallende enkelt for politikere og kjente personer å få sykmelding straks de opplever en viss motgang, mens «vanlige folk» ofte må kunne oppfylle en del krav til å dokumentere reell sykdom for å bli sykmeldt.

Les også: 

Moxnes omtales i The Times: Kalles «marxistisk parlamentariker»

Bestill fra Document:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.