Partileder Marie Sneve Martinussen taler på et møte i Rødt. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Den nye Rødt-lederen Marie Sneve Martinussen hyllet Bjørnar Moxnes i sin første tale til landsstyret. Hun mener partiet har mye å takke Moxnes for.

Etter at Bjørnar Moxnes gikk av som Rødt-leder etter den såkalte solbrillesaken, har noe mindre kjente Marie Sneve Martinussen tiltrådt som ny leder av partiet.

Mandag holdt hun sin første tale som partileder til landsstyret. Her ble hennes forgjenger Moxnes et tema, og hun omtalte ham i rosende ordelag .

NTB melder om saken.

– Rødt er en av norsk politikks største overraskelser og suksesser. Rødt har klart det ingen andre partier har greid, sa Martinussen talen til landsstyret mandag.

Den nye lederen sier at Moxnes skal ha all ære for å ha bygd det partiet Rødt er i dag.

– Tusen takk for enestående innsats som partileder. Rødt hadde ikke vært det vi er i dag uten deg, sa Martinussen i sin tale.

Hun påpekte at Moxnes fremdeles skal jobbe videre i Rødts stortingsgruppe, slik at hans bidrag til partiet er ikke over selv om han ikke lenger er leder.

Marie Sneve Martinussen overtok som leder av partiet forrige uke. Moxnes hadde lenge vært i hardt vær etter at det ble kjent at han stjal et par solbriller fra en butikk på Gardermoen.

Enkelte har kritisert partiet for ikke å være tydeligere på at Moxnes skulle gå av, det tok flere uker før Moxnes selv fratrådte stillingen.

Det er delte meninger om hvilken effekt hele denne saken vil ha for Rødt.

Men få tror det vil innebære noe annet enn en svekkelse. Ikke bare mister man sin karismatiske leder og frontfigur, mange mener at partiet også mister noe av sin troverdighet som moraliserende vaktbikkje i samfunnet.

Spørsmålet er hvor stor og hvor varig svekkelsen blir. Det haster uansett med å rette opp skaden før lokalvalget som nå bare er få uker unna.

Les også: 

Bjørnar Moxnes friskmeldt – tilbake på jobb etter ferien

 

Interessert i klimasak og klimahysteri? Bestill denne boken fra Document!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.