Marie Sneve Martinussen vil fortsette som leder i partiet Rødt. Dette melder NRK.

Martinussen har fungert som leder siden Bjørnar Moxnes måtte gå av som partileder i Rødt etter brilletyveri.

Moxnes tatt for nye tyverier, skylder på psykiske problemer

Det skapte reaksjoner sommeren 2023 da Moxnes ble avslørt for å ha stjålet solbriller på Oslo lufthavn Gardermoen. Bjørnar Moxnes innrømmet også fem andre tyverier fra en matbutikk i Oslo.

Nå bekrefter altså Martinussen at hun ønsker å bli Moxnes’ etterfølger på permanent basis. Da må hun få støtte på landsmøtet 24. mai i Oslo.

Hun kommer med en slags programerklæring:

«Ett av mine prosjekter for Rødt er at vi skal gi plass til flere folk som ikke er vokst opp i ungdomspartiene, men som kjenner på kroppen en del problemer og kan bli med i Rødt», sier Martinussen til NRK. «Vi må være åpne for at man ikke trenger å ha full pakke og riktig mening om alle saker. Da må vi være litt mindre dømmende».

Hvordan er forholdet hennes til tidligere leder Bjørnar Moxnes etter brilletyveriet?

«Det er godt. Han er tilbake i stortingsgruppen og gjør en veldig god jobb, som utenriks- og forsvarspolitisk talsperson for partiet».

Rødt har i dag åtte stortingsrepresentanter.

Under statsminister og partileder Jonas Gahr Støre sliter Arbeiderpartiet med svake meningsmålinger. Hvis det blir rødgrønt flertall etter neste valg kan Støre bli nødt til å samarbeide med Rødt for å holde seg ved makten.

Fredsprisen: Rødt og SV nominerer palestinsk gruppe med terrorist­forbindelser

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.