Rødt-leder Bjørnar Moxnes kommenterer tyveriet av solbriller på Gardermoen i et møte med pressen utenfor Sentrum Scene i Oslo lørdag. Foto: Astrid Pedersen / NTB

– Jeg er innmari lei meg og vil si unnskyld, sier Rødt-leder Moxnes etter solbrilletyveriet på Gardermoen. Han velger å bli sittende som Rødt-leder, men er åpen for at han må gå av.

Lørdag holdt Rødt-lederen Bjørnar Moxnes et pressemøte i forbindelse med solbrillesaken på Gardermoen. Han ble der tatt for å ha tatt med seg et par kostbare Hugo Boss solbriller fra en butikk, uten å betale for dem.

NTB melder om saken.

– Dette er en sak som nå skygger for Rødts politikk, og det er mange som er skuffet over meg, sa Moxnes da han møtte pressen utenfor Sentrum Scene lørdag klokka 12.

Spørsmålet mange stiller seg, er om det nå er mulig for ham å fortsette som leder for Rødt, etter en så pinlig sak i offentligheten.

Han sier det nå er opp til partiet å vurdere om han har tilliten som trengs, for å fortsette som partileder.

– Jeg er avhengig av tillit fra Rødt for å være partileder, så det er opp til Rødt og medlemmene å vurdere om dette er en sak å vurdere, sier Moxnes på spørsmål fra NTB.

Det er en svært selvkritisk Moxnes som besvarer en flom av kritiske spørsmål fra et kobbel av journalister:

– Jeg opplever at folk er skuffet, at de rister på hodet, og at jeg får velfortjent kjeft, sier han videre.

–Hvordan kan Rødt leve videre med deg som partileder nå, spør en journalist?

–Jeg velger å fortsette inntil videre, men klamrer meg ikke til jobben, dersom jeg ikke har tilliten sier en ydmyk Moxnes.

Rødt har hatt en sterk utvikling under Bjørnar Moxnes sin ledelse, de fleste er enige om at han har en stor del av æren for det. Han fremstår som tydelig og rettskaffen, og er godt likt på tvers av partiskiller.

Saken er en stor belastning for partiet, spørsmålet er om partiet vil være tjent med å bytte leder nå, og hvem det eventuelt skulle være.

Les også: 

Moxnes om brilletyveriet: Utrolig pinlig

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.