Odd Einar Dørum (V) under Nei til EU seminaret på DOGA i Oslo i fjor. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Venstres tidligere partileder Odd Einar Dørum sier han støtter nestleder Terje Breivik, som vil lukke døra for å gå i regjering med Fremskrittspartiet.

I en tale lørdag til Venstres landsstyre sa Breivik at partiet må gripe det «vidåpne rommet i sentrum av norsk politikk», og tørre å si nei til Frp for å ta dette rommet og utnytte potensialet – «bli et 10-prosentsparti».

Som Venstre-leder var Odd Einar Dørum også mot regjeringssamarbeid med Frp, men støttet valget som ble tatt da. I et intervju med Dagbladet sier Dørum nå at han er enig med Breivik, selv om han understreker at den nye partiledelsen må representere hele partiet.

– Hovedpoenget til Breivik var at vi i vår har sett at det ikke lenger er en toblokksdeling i norsk politikk. Det åpner et rom i midten for et parti som vil søke den gylne mellomveis løsninger.

– Da vil det være oppsiktsvekkende om vi ikke skal bruke det rommet. Jeg støtter helheten i det resonnementet, sier Dørum til Dagbladet.

Dørum sitter i landsstyret til Venstre.

Mens han og Breivik ikke mener at Venstre bør gå i regjering med Frp igjen, er Sveinung Rotevatn åpen for nytt samarbeid

Andre aktuelle navn for ledelsen har ikke svart hvor de står ennå, som Abid Raja, Guri Melby og Ola Elvestuen, mens Iselin Nybø sier til Dagbladet at hun ikke har konkludert like tydelig som Terje Breivik.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.