Kan Erna Solberg fortsette å ivareta Norges interesser, til tross for økende press fra diverse asylaktivister? Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Høyre og Erna Solberg utsettes nå for massivt trykk fra partier, politikere, medier og andre aktivister som ikke kan få nok migranter og asylsøkere hit til landet. Foreløpig har hun sagt nei til flere «sårbare barn» fra leire i Hellas. Spørsmålet er om Solberg har ryggrad nok til å fortsette å stå imot.

Norge er for tiden på vei ned i knestående økonomisk sett. Staten er påført massive kostnader i form av støtte og krisepakker til arbeidstakere og næringsliv. Dette er etter manges mening bare begynnelsen på den krisen landet har foran seg. En lav oljepris og synkende statsinntekter gjør situasjonen bare enda mer krevende.

Det siste man gjør i en slik situasjon, både som privatperson og som nasjon, er å pådra seg store ekstrakostnader og belastninger. Fokus må være å håndtere de problemene man allerede har.

Men selv om dette er åpenbare sammenhenger for de fleste ansvarlige mennesker i dette landet, synes det ikke å ha gått opp for en del aktører i politikk og medier.

De er tvert imot intenst engasjert i en nærmest ubegripelig og irrasjonell kampanje for at Norge akkurat nå skal ta imot flere ressurskrevende og kostbare asylsøkere, fra kulturer som er svært lite kompatible med den norske. Norge må alltid «gjøre mer», koste hva det koste vil.

Fra Høyres regjeringskolleger i Venstre og KrF presses det på for at Erna Solberg og Høyre skal si ja til å hente flere asylsøkere/migranter fra Hellas. Det er en systematisk aktivisme som pågår.

Det er snakk om såkalte sårbare barn. I praksis er dette gjerne unge gutter/menn fra Afghanistan eller Syria.

De påståtte barna hevdes gjerne å være «enslige». Men svært ofte viser det seg at de har (påfallende store) familier som blir med på lasset. Eller så sitter familien i hjemlandet og venter på at deres tenåringssønn skal hente dem på familiegjenforening til naive Norge, hvilket var planen hele tiden. Nettopp slik familiegjenforening utgjør nå en stor del av innvandringen til Norge.

Dette skriver Aftenposten om familiegjenforening for noe over et år siden:

«Antallet familiegjenforeningssaker for enslige mindreårige asylsøkere er tredoblet i 2018 sammenlignet med i 2014.

«83 prosent av dem som kom som enslige asylbarn og søkte familiegjenforening i 2018, fikk ja på søknaden.»

Ikke bare Venstre og KrF gnåler sent og tidlig om å «hente flere». Det ureflekterte hylekoret blir stadig større. En gruppe tidligere ministere fra ulike partier er også på banen, med Kjell Mange Bondevik og Odd Einar Dørum i front.

Det er også kommet et utspill fra en sterkt venstrevridd klikk i Arbeiderpartiet, der man vil presse partileder Jonas Gahr Støre til å støtte kravet om flere asylsøkere. AUF er selvsagt med på dette, der i gården er det lenge side det ble tenkt en tanke til Norges beste.

Mediene melder seg oppskriftsmessig på som ensidige støttespillere for disse kampanjene.  De vil ha flere «sårbare» til Norge – nå!

FrP er eneste stortingsparti som er imot dette påfunnet. Partiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim advarer ifølge NRK mot det presset Høyre er utsatt for, og er bekymret for Erna Solbergs ryggrad i en slik situasjon. Vil hun tåle presset, eller feige ut?

NRK beretter at FrP mener dette er det verste som kan skje, og Jon Helgheim beskriver det hele i klare ordelag:

«Det er vanskelig å drive en ansvarlig politikk og stå opp mot denne «asyllobbyen». Da blir man sett på som iskald. Det er derfor all grunn til å bekymre seg for at Høyre vil bøye av for presset», sier innvandringspolitisk talsperson i Frp, Jon Helgheim til NRK.

Jon Helgheim mener det er liten grunn til å hente disse migrantene nå:

«Å skape et bilde av at det er akkurat Moria-leiren som trenger hjelp nå, er feil. Barna er like sårbare i andre flyktningleirer. Og de som er i Moria-leiren kunne bli trygt igjen i Tyrkia, men har selv valgt å dra til Europa», sier han.

Et nokså relevant spørsmål som verken Helgheim eller andre tar opp i denne diskusjonen, er hvorfor det er så viktig å hente «barn» nettopp nå under korona-krisen.

All erfaring med denne epidemien viser at nettopp barn og ungdom er svært lite utsatt for Covid-19.

Hele den aktuelle asyl-kampanjen hviler derfor på et trolig feilaktig premiss om barns «sårbarhet»overfor koronaviruset.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.