Finansminister og Frp-leder Siv Jensen deltar i Dagsrevyen på NRK. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Frp-leder Siv Jensen blir ikke overrasket dersom partiets landsstyre vil lukke døren for framtidig samarbeid med KrF og Venstre.

– Jeg har kjent på det hver dag siden beslutningen ble tatt. Det var helt riktig, sa Jensen om regjeringsexiten da hun besøkte NRKs Politisk kvarter mandag.

Et tema var hvordan partiet vil stille seg til eventuelle samarbeidsmuligheter framover. Frp har tidligere definert at partiet først og fremst ville søke samarbeid med Høyre, men om nødvendig også med KrF og Venstre. Men erfaringen fra firepartiregjeringen kan føre til en linjeendring.

Jensen påpekte at dette er det Frps landsstyre som skal avgjøre.

– Jeg vil nok ikke bli veldig overrasket hvis vårt landsstyre på et tidspunkt sier at samarbeid med KrF og Venstre, det tror jeg ikke vi skal prøve en gang til, sa hun.

Hun mener det beste for Frp er å søke et samarbeid med bare Høyre framover, men understreker at det er en lang prosess.

– Det er ikke opp til meg å lukke de dørene i dag. Det er Frps landsstyre som skal vedta den strategien. Jeg har så stor respekt for det nest øverste organet i partiet, at å forhåndskonkludere på deres vegne, det skal jeg ikke gjøre, sa hun.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.