Frp-leder Siv Jensen og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på Stortinget og partilederdebatten i forbindelse med kommune- og fylkesvalget 2019. Statsminister Erna Solberg på vei ut av billedrammen til høyre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flere topper i Fremskrittspartiet vil lokke Senterpartiet over i et framtidig borgerlig regjeringssamarbeid. – Uaktuelt, svarer Sp.

Det er Frps stortingsrepresentanter Jon Helgheim, Christian Tybring-Gjedde og Tor André Johnsen som åpner døra for Senterpartiet. Samtidig åpner de også for å vrake Venstre og KrF som framtidige regjeringspartnere, skriver Klassekampen.

Tybring-Gjedde mener Frp bør ha ambisjoner om regjeringsmakt etter stortingsvalget i 2021.

– Og jeg syns vi skal forsøke å tilnærme oss Sp, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Neste uke samles Frps sentralstyre for å starte arbeidet med å meisle ut en framtidig strategi for partiet, som mandag gikk ut av regjeringen. Tybring-Gjedde, som av medlem av sentralstyret, sier at Sp-samarbeid vil være hans råd inn i det arbeidet.

Han mener også Høyre burde kunne trives i en regjering med Frp og Sp.

Jon Helgheim trekker fram synet på nasjonal kontroll og klima- og miljøpolitikk som saker partiene kan finne sammen.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad avfeier frieriet, selv om hun erkjenner at de to partiene er enig i enkeltsaker som rovdyr og pels.

– Å tenke seg at Sp skal i regjeringssamarbeid med Høyre og Frp, som har sentralisert Norge og økt forskjellene, er helt uaktuelt, sier hun.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.