Mens mange i Frp vrir seg i smerte over IS-kvinnen som hentes til Norge, heller Abid Raja salt i såret: – Alle IS-mødre og deres barn må hentes hjem.

Tirsdag ble det kjent at regjeringsflertallet gikk inn for å hente hjem en 29 år gammel norsk kvinne og hennes to barn fra Syria, mot Frps ønsker. Kvinnen er siktet av PST for deltakelse i terrororganisasjonene IS og Nusrafronten.

Frp-leder Siv Jensen truet i ettermiddag med å trekke partiet ut av regjeringen.

– Vi kommer nå til å definere noen veldig klare krav fra Frp. Så blir det opp til Erna og Høyre å ta det på alvor eller ikke ta det på alvor. Det må skje ganske raskt. For begeret vårt er nå fullt. Vi sitter ikke i regjering for enhver pris. I IS-saken har de tre andre partiene beveget seg bort fra Frp, sier Jensen.

Og nå vil Venstre-topp Abid Raja ha mer. Han vil hente alle de norske mødre og deres barn hjem fra flyktningleire så raskt som mulig, skriver Dagbladet.

– Jeg vil gi stor honnør til regjeringen som har klart å lande et stort flertall for å hente moren og de to barna, så håper jeg fra Venstres side og som leder av anti-terrorgruppen i OSSE at også de andre barna som er igjen i Syria skal få komme hjem til Norge, sier Raja til Dagbladet, rett før Frp gikk i sitt krisemøte der regjeringsdeltakelsen skal diskuteres.

Raja mener at siden Norge har hentet hjem disse IS-kvinnen og hennes to barn, må vi også hente resten.

Erna Solberg avviser overfor Dagbladet at hentingen av den 29 år gamle tobarnsmoren vil skape presedens.

Det er Abid Raja uenig i, han mener det «helt klart» er skapt presedens.

– Det burde være likhet for loven. Nå har vi etablert en presedens som ikke var gjeldende før nå, ved å hente også mor hjem, sier Raja.

Raja bedyrer overfor Dagbladet at utspillet hans ikke er ment å være et nytt ballespark på Frp på en allerede vanskelig dag.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: