Nytt

Det Raja sier om Frp er «fullstendig sprøtt» og forteller mest om Abid Rajas lederambisjoner i et kriserammet parti, sier Carl I. Hagen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Carl I. Hagen reagerer sterkt på Abid Rajas nazi-stempling av Frp. – Et slag under beltestedet, sier Frp-nestoren.

Rajas uttalelse til NRK har opprørt mange i Fremskrittspartiet. Mangeårig formann Carl I. Hagen sier dette til Dagbladet:

– Det blir som at jeg skulle kalle ham «islamisten Abid Raja». Det ville også være et slag under beltestedet, så det skal jeg ikke gjøre.

Sammenligningen er holdbar, mener Hagen:

– Islamisme er en ytterliggående tokning av islam, slik fascisme og nazisme er ytterliggående på det politiske spekteret. Hvis regjeringssamarbeidet skal holde, så må vi slutte å gi sterke negative karakteristikker av hverandre, sier Hagen.

Dette er hva Raja sa i helgen:

«Vi skal si klart og tydelig ifra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere.»

Sterke negative karakteristikker skaper et dårlig samarbeidsklima, sier Hagen:

– Min generasjon vet veldig godt hva begrepet «brun» innebærer. Det er en merkelapp på fascisme og nazisme. Abid Raja vet utmerket godt at dette er ideologier som står fjernt fra Frp.

Hagen tar seg ikke nær av det Raja sier. Han mener det er «fullstendig sprøtt» og at det sier mest om Abid Raja og hans ambisjoner om å bli leder i et kriserammet Venstre.

Raja har presisert at han med begrepet «brun propaganda» mener rasisme. Det gjør ikke Hagen mildere stemt:

– Analysen blir ikke bedre av den grunn. Når vi kritiserer en religion som islam, så har ikke det noe med rasisme å gjøre.

Hagen mener anklagene fra Raja og Venstre er et forsøk på å stoppe en fri og åpen politisk debatt.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Les også