Nytt

Venstre-nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen har lite til overs for at partifellen Abid Raja bruker begrepet «brun propaganda» i sin kritikk av Frp.

– Jeg har stor forståelse for Abid Rajas reaksjon på Frps retorikk i slutten av valgkampen og deler hans kritikk av den. Begrepet «brun propaganda» gir imidlertid noen historiske assosiasjoner som det ikke er grunnlag for, akkurat som begrepet «snikislamisering» ikke hører hjemme i den offentlige debatten, sier Breivik i en SMS til Aftenposten.

I en kronikk i samme avis tirsdag holder Abid Raja fast ved bruken av ordene brun propaganda og utfordrer statsminister Erna Solberg (H) til å ta avstand fra Frps retorikk om snikislamisering.

Nestleder Ola Elvestuen maner til ro. Også han understreker at han ikke støtter ordbruken brun propaganda.

– Jeg er kritisk til ordet snikislamisering og har reagert på det, som mange har gjort i Venstre. Men jeg vil ikke bruke ordet brun propaganda. Nå har vi markert tydelig hva vi mener omkring snikislamisering, det er ingen tvil om hva holdningen til Venstre er til det. Nå må regjeringen gå videre og drive med politikk, sier han til Dagbladet.

Les også