Ap-leder Jonas Gahr Støre utenfor partikontoret på Youngstorget. Foto: Paul Kleiven / NTB

Det begynner å brenne noen blå lys for Jonas Gahr Støre. En måling viser at flere synes han gjør en dårlig jobb enn de som er positive til ham. Blant mennesker under 30 mener hele 40 prosent at han bør skiftes ut på landsmøtet. Blant hans egne velgere vil 20 prosent bytte ham ut.

Partileder Jonas Gahr Støre sliter med oppslutningen i eget parti, og hver femte Ap-velger vil bytte ham ut på landsmøtet i april, viser meningsmåling.

Halvparten av Ap-velgerne vil beholde Støre, mens 30 prosent svarer at de ikke vet i meningsmålingen InFact har gjort for Nettavisen, Bergensavisen, Nordlys og Trønder-Avisa.

I målingen, som ble gjennomført onsdag, er 3245 personer i hele landet spurt om hvilket parti de vil stemme på, om de mener partilederen Jonas Gahr Støre gjør en god jobb, og om han burde byttes ut før valget.

Det er også flere velgere som mener Støre gjør en dårlig jobb enn en god jobb, skriver Nettavisen. 36 prosent svarer at han gjør en svært dårlig eller dårlig jobb, mens 22 prosent mener han gjør en god eller svært god jobb.

Støre har dårligst oppslutning blant unge velgere. I aldersgruppen under 30 år svarer hele 40 prosent at han bør byttes ut på landsmøtet.

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂