Partileder Jonas Gahr Støre (A)t.v., partisekretær Kjersti Stenseng og nestleder Bjørnar Skjæran t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB

Den interne misnøyen i Ap brer om seg. Nå meldes det at to ordførere i Innlandet ber om at hele partiledelsen blir vurdert byttet ut, etter dårlige meningsmålinger

Det er økende uro rundt om i Ap-organisasjonen. Man sitter og ser på den ene dårlige meningsmålingen etter den andre, tallene er oppsiktsvekkende svake for det som i så mange år var landets klart største parti.

Document skrev nylig om at partiveteran og tidligere statsråd Thorbjørn Berntsen mener at partileder og statsminister Joans Gahr Støre må ta ansvar, og gå av. Se sak under.

Nå ber to ordførere i Innlandet om at hele partiledelsen blir vurdert byttet ut.

NTB melder om saken.

Elendige målinger gir frykt forut for høstens valg.

I en ny meningsmåling gjort for Nationen og Klassekampen, får Ap rekordlave 16,5 0prosent. Og nå skriver Nationen at to Ap-ordførere fra innlandet tar til orde for at partiet må vurdere å kaste hele partiledelsen.

Det inkluderer også partisekretær Kjersti Stenseng som kommer fra fylket.

En av de som tar til orde for å vurdere om ledelsen skal fortsette, er ordfører i Rendalen Linda Døsen.

– Det må utskiftninger til i ledelsen for å skape ny giv. Det er veldig viktig. Så må vi svare ut mye bedre på folks bekymringer enn det vi nå gjør. Når jeg blir forbanna, som ordfører, kan du tenke deg hva folk blir. Vi har ikke vist handlekraft, sier hun.

I kommunen har Ap tradisjonelt stått veldig sterkt. I 2019 fikk de 54,1 prosent av stemmene, og i 2021 fikk de 31,1 prosent.

Nå frykter man at tallene kan synke ytterligere, i tråd med de svake målingene.

Døsen beskriver nestlederkandidat Tonje Brenna som en «positiv kraft» å få inn i partiledelsen. Denne kraften defineres ikke ytterligere, utover at hun er et nokså ubeskrevet blad.

Også Ap-ordfører Arne Fossmo i Ringebu mener man ikke kan frede noen i ledelsen.

– Det må skje noe når vi mister velgere. Den politikken som føres, er ikke god nok til at vi får med folk. Når vi har en ledelse som ikke klarer å snu trenden, må noen andre få muligheten til å overta, sier han.

Fossmo mener både Tonje Brenna og Hadia Tajik er gode nestlederkandidater.

Spørsmålet er hva disse to konkret kan bidra med av avgjørende, positiv endring i nåværende situasjon for partiet og ikke minst for landet.

Spørsmålet mange i minst like stor grad vil stille seg, er hvem som eventuelt skulle tatt over som partileder, dersom Støre overraskende skulle gå av.

Støre er ikke er på valg som partileder i år, og er i utgangspunktet «fredet» under vårens landsmøte.

Les også:

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen mener Støre bør gå av

Bestill bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.